IVC > VI Festival CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

30 de gener de 2024

VI Festival CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

Cultura, CaixaBank i l'FSMCV

  • El primer concert se celebra el diumenge 4 de febrer, a les 12 hores, a l'Auditori de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna 
  • El segon concert se celebra el dissabte 17 de febrer, a les 19.30 hores, al Teatre Banda Primitiva de Llíria

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) celebren la sexta edició del Festival CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana.

Amb la finalitat d'estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del VI Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana i les dos que han obtingut la segona millor puntuació en cada una de les dos categories d'este certamen participen en el VI Festival CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana.

El Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana consta de dos categories: Salvador Giner, per a orquestres d'entre 30 i 60 músics, i Martín i Soler, per a orquestres d'entre 61 i 85 músics. La seua sexta edició es va celebrar el diumenge 5 de novembre de 2023 a l'Auditori del Palau de les Arts de València.

Tant el concurs com el festival s'emmarquen en el programa 'CaixaBank escolta València', que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l'activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en estos esdeveniments dos de les seues accions més importants.

Primer concert a Tavernes de la Valldigna

El primer concert se celebra el 4 de febrer, a les 12 hores, a l'Auditori de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna. Participen l'Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, que és l'orquestra guanyadora de la categoria Salvador Giner del VI Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, i l'Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, que és la que va obtindre la segona millor puntuació en este certamen. 

L'Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció Joan Antoni Bou Vayà, interpretarà la Simfonia núm. 26 en re menor, Lamentatione de Joseph Haydn; Iphigenia in Aulis (Obertura) de C.W. Gluck, i Forrest Gump Suite d'Alan Silvestri, amb arranjaments de Calvin Custer.   

A continuació, l'Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, sota la direcció de Ximo Arias Botias, interpretarà l'Obertura, de Ximo Arias Botias, obra encarregada per la Diputació de València per al projecte ‘ARA, sons d’infància’, i Simfonia Simple de Benjamin Britten.   

Segon concert a Llíria

El segon concert se celebrarà el 17 de febrer, a les 19.30 hores, al Teatre Banda Primitiva de Llíria. Participen l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, que és l'orquestra guanyadora en la categoria Martín i Soler del VI Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, i l'Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Artística Manisense de Manises, que és la que va obtindre la segona millor puntuació en este certamen. 

L'Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Artística Manisense de Manises, sota la direcció de Joan F. Miquel Zanón, interpretarà el pasdoble Suspiros de España d'Antonio Álvarez Alonso; una selecció de suites de Carmen de Georges Bizet, i la Marxa Eslava en si bemoll menor, Op. 31, de Piotr Illich Txaikovski. 

A continuació, l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, sota la direcció de Juan José Aguado Baena, interpretarà Concert per a dos trompetes i orquestra de cambra de Francesco Manfredi, amb els solistes Miguel Cerezo Gil i Josep Alamà Martínez. Sota la direcció de Manuel Galduf, l'orquestra interpretarà Simfonia Sevillana de Joaquín Turina.

CaixaBank escolta València

El programa 'CaixaBank escolta València' es va posar en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l'Institut València de Cultura (IVC), dirigit a donar suport a les societats musicals valencianes i a promoure l'activitat musical i educativa en el territori. 

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; el concurs, el festival i el cicle de concerts d'orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni 'Música a la Llum'; i l'Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l'FSMCV.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info