IVC > Dia Internacional dels Museus a Castelló

18 de maig de 2020

Dia Internacional dels Museus a Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló obri les portes aquest dilluns, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

- S'hi podrà gaudir de l'exposició temporal 'Històries, mirades, dones. Visions de la diferència' 
- S'hi garantiran totes les mesures de seguretat sanitàries i l'aforament estarà limitat a un terç


El Museu de Belles Arts de Castelló obrirà, de nou, les portes aquest dilluns, 18 de maig, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, igual que tots els espais museístics que depenen de la Conselleria de Educació, Cultura i Esport.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va decidir que l'any 2020 el Dia Internacional dels Museus estiguera dedicat a 'Museus per la igualtat: diversitat i inclusió', i és justament aquest el tema que aborda l'exposició comissariada per Irene Gras a la sala d'exposicions temporals del Museu de Belles Arts de Castelló: 'Històries, mirades, dones. Visions de la diferència'.

Aquesta exposició se centra en les dones en l'art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i una reinterpretació de la col·lecció sense l'influx patriarcal.

Es tracta d'una mostra en què es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l'àmbit museístic. I per això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l'objectiu d'abordar l'anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere. 

El museu reobrirà amb l'horari habitual, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els diumenges, de 10.00 a 13.00 hores. Atenent la situació actual de crisi sanitària, es limitarà l'aforament a un terç. També s'han disposat diverses mesures per a garantir la seguretat tant de les persones visitants del museu com del seu personal: control de l'aforament, mampares de seguretat, senyalització de distàncies entre el públic, dosificadors de gel hidroalcohòlic a l'entrada i als serveis del museu, mascaretes per a les persones visitants que no en porten i panells amb informació i consells de seguretat.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info