IVC > Dues pel·lícules italianes del D’A Film Festival de Barcelona a la Filmoteca

11 de juny de 2018

Dues pel·lícules italianes del D’A Film Festival de Barcelona a la Filmoteca

La Filmoteca també revisa ‘El hombre que mató a Liberty Valance’, dins del cicle trimestral ‘La lletra en la imatge’
La Filmoteca estrena a València ‘A Ciambra’ (2017) de Jonas Carpignano i ‘Corazón puro’ (2017) de Roberto de Paolis, que són dos de les pel·lícules italianes més interessants de l'any passat. L'estrena es realitza en col·laboració amb el D’A Film Festival de Barcelona, un dels festivals especialitzats en cinema d'autor amb major prestigi internacional. 

Les dues pel·lícules van ser seleccionades pel Festival de Cannes. Pel seu dur retrat de la societat italiana, les dos s'inscriuen en una tendència emergent del cinema italià actual que podria definir-se com a “nou neorealisme”.

‘A Ciambra’ és un viatge per la comunitat gitana a a través d'un adolescent que ha viscut sempre a l'ombra del seu conflictiu germà major i dels seus delictes. La pel·lícula es presenta a la Filmoteca el dimecres 13 de juny a les 18 hores i podrà tornar a veure's el dijous 14 de juny a les 20.15 hores. 

‘Corazón puro’ és també una història de joventut, pobresa i marginació: una adolescent catòlica i un jove amb un passat tèrbol i difícil viuen un apassionat romanç en un camp de refugiats a Roma. La pel·lícula podrà veure's el dimecres 20 de juny a les 20.15 hores i el dijous 21 a les 18 hores. 

La lletra en la imatge

La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València prossegueixen el dimecres 13 de juny, a les 20.15 hores, el cicle de caràcter trimestral ‘La lletra en la imatge’ amb la projecció d’‘El hombre que mato a Liberty Valance’ (1962) de John Ford, basada en l'obra homònima de Dorothy M. Johnson. La pel·lícula, que serà presentada per José Antonio Hurtado, cap de programació de la Filmoteca, podrà tornar a veure's el dijous 14 de juny a les 20 hores. 

El dilluns 25 de juny, José Antonio Hurtado, realitzarà a la Biblioteca Pública de València, a partir de les 18 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la de Dorothy M. Johnson i l'adaptació de Ford. 

El cicle “La lletra en la imatge” aborda els vincles existents entre literatura i cinema amb un repàs per algunes de les millors obres literàries adaptades al cinema. Per a aquest segon trimestre de 2017 s'ha escollit ‘El hombre que mató a Liberty Valance’, una de les obres mestres del cinema i un dels grans westerns de John Ford.

Protagonitzada per James Stewart i John Wayne, la pel·lícula s'inicia amb un ancià senador del Congrés dels Estats Units que explica a un periodista per què ha acudit al funeral d'un vell amic. La història comença molts anys abans, quan era un jove advocat de l'Est que es dirigia a un xicotet poble de l'Oest per a exercir l'advocacia i imposar la llei.

 
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info