IVC > DÚO CASSADÓ

18 de maig de 2024 · Sala Simfònica · Auditori i Palau de Congressos de Castelló

Música clàssica

DÚO CASSADÓ

Damian Martínez Marco, violoncel & Marta Moll de Alba, piano

Horaris: Dissabte: 19.30 h

Preus: 16 € · 10 € · 6 €

Concert núm. 1417 de la Societat Filharmònica de Castelló
Aclamat internacionalment per la seua exquisida musicalitat i sensibilitat, Dúo Cassadó captiva tant al públic com a la crítica especialitzada gràcies a la seua originalitat i carisma. 
Artista en exclusiva de Warner Classics, Dúo Cassadó ha actuat en prestigiosos auditoris i festivals de tot el món i realitzat gires per Israel, el Canadà, Colòmbia, l'Equador, l'Argentina, el Marroc, Tunísia, Egipte, Jordània, el Pakistan, la Xina, Corea del Sud i el Japó. 
El seu disc “Rapsòdia del Sud”, guardonat amb el “Melòman d'Or”, va ser triat entre els millors discos de l'any. En “ROJO”, catalogada per la premsa internacional com una gravació de referència, va realitzar la primera gravació mundial de “Fantasía Española” escrita per Ernesto Halffter. “Hypnotik” és el seu nou treball discogràfic, un disc conceptual amb gran projecció internacional.  
Dúo Cassadó ha presentat recentment “Hechizo y Duende”, un homenatge a Federico García Lorca.  
Compromesos amb la creació actual, han estrenat “Silbilas frente al espejo”, obra dedicada a Dúo Cassadó composta per Tomás Marco, “Páginas de Arena” escrita per la compositora Laura Vega i “Del Aire que me das” de Marina Ortega, estrenada recentment en el Palau de la Música Catalana. 
“Hypnotik” està concebut com una experiència personal, ens convida a connectar amb el més intime de nosaltres mateixos. És un viatge musical en el qual es posa de manifest l'essència de l'ésser humà i la música minimal des del barroc fins als nostres dies. La música minimal s'associa a la repetició, a l'èxtasi i a l'èmfasi. És un concepte musical on els sons són utilitzats en la seua mínima expressió. La repetició de les frases, l'harmonia i el pols constant ens transporta a un univers on connectem amb la nostra pròpia essència. 
El concert començarà amb la tercera “Suite per a violoncello solo” composta per Johann Sebastian Bach i acabarà amb “Fratres” d'Arvo Pärt.  
Gràcies a la música podem transportar-nos a una altra dimensió. L'ésser humà ha tingut la necessitat al llarg de la història de buscar respostes als misteris de la vida i els enigmes de la mort.  
“Kaddish”, composta per Maurice Ravel, és un dels principals resos jueus. “De la Vida Jueva” del compositor suís Ernest Bloch està inspirada en els cants litúrgics jueus. És una obra que tracta de captar el caràcter de l'ànima jueva a través d'una pregària, una súplica i una cançó jueva.  
Este viatge arribarà a destinació de la mà d'Arvo Pärt, compositor nascut a Estònia i un dels més importants de l'actualitat.  
“Spiegel im Spiegel “ parla d'un espill infinit, una experiència mística on el temps i l'eternitat estan connectats. El compositor va estar huit anys sense compondre estudiant música antiga i cant gregorià. En retornar a la composició, la seua música va canviar radicalment i va emergir un univers meditatiu i seré, l'anomenat estil Tintinnabulis. “Fratres” és una de les obres més significatives del compositor i ens trasllada a un univers místic. Arvo Pärt utilitza el so per a crear una escolta interna i compara la seua música amb la llum blanca que conté tots els colors. Només un prisma pot revelar els colors que conté la pròpia llum blanca i fer-los aparéixer, eixe prisma és l'esperit dels oients.    
Notes escrites per Marta Moll

“HYPNOTIK”
Johann Sebastian Bach (17’) 
Suite para violonchelo n.º 3 BWV 1009
Prélude, Allemande, Courante, Bourrées I y II, Sarabande, Gigue 

Zoltan Kodály (10’) 
Adagio para violonchelo y piano 

Ernest Bloch (10’) 
From jewish life 
Prayer. Supplication. Jewish Song 

Maurice Ravel (6’)
Kaddish

Arvo Pärt (8’) 
Spiegel im Spiegel 

Arvo Pärt (10’) 
Fratres

DURACIÓ: 61 min
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info