IVC > Escriure és boxejar

04 de desembre de 2019

IV TORNEIG DE DRAMATÚRGIA

Escriure és boxejar

Aquesta quarta edició està impulsada per la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura i La Nau de la Universitat de València partint d’un enfocament territorial i vertebrador i amb la clara voluntat de visibilitzar la dramatúrgia viva valenciana entre un públic ampli i divers. De fet, a partir la III edició i amb l’entrada de l’IVC en l’organització de l’esdeveniment, el Torneig va passar de quatre a huit dramaturgues i dramaturgs de tot el territori (Castelló, València i Alacant) mantenint la paritat de gènere.
 
El número de participants és de huit dramaturgs/dramaturgues que s’enfrontaran en tres eliminatòries: quarts de final, semifinals i la gran final. En cada eliminatòria (combat) es llegiran dos textos sense desvetllar l’autoria dels textos al públic assistent. Aquest serà l’encarregat de decidir el vencedor per votació popular. Eixe text passarà a la següent fase i així successivament fins la gran final.
 

AUTORS

ALACANT:
- Gemma Miralles
- Joan Nave
CASTELLÓ:
- Lucía Sáez
- Begoña Tena
VALÈNCIA:
- Gabi Ochoa
- María Cárdenas
- Pasqual Alapont
- Borja López Collado
 

EL TEXT

El text s’haurà d’escriure seguint les següents premisses:
1.- Serà llegit per dos intèrprets amb edats entre els 20 i els 65 anys.
2.- El gènere o temàtica de la peça és lliure.
3.- No ha d’haver acotacions.
4.- No hi haurà cap tipus d’element escenogràfic ni tècnic per ser llegit.
5.- La seua durada ha de ser d’entre 25 i 30 minuts.
6.- Podrà estar escrit en valencià, castellà, o en les dos llengües oficials alhora.
7.- En algú moment del text ha d’aparèixer la següent frase del text guanyador de l’anterior Edició, “Los tardones” de Adrián Novella: “Maldito caballo que provocas la destrucción de aquello que te rodea”.
 
L’entrega dels textos a l’organització del Torneig serà el 23 de desembre de 2019. El text pot estar en procés d’escriptura fins a cinc dies abans del combat en el qual participa, sempre que el dramaturg/dramaturga haja facilitat amb antelació a l’organització una primera versió per a poder conformar l’equip artístic adequat per a la lectura.
 

DATES

8 de gener de 2020: Quarts de final al Teatre Arniches d’Alacant.
13 de gener: Quarts de Final al Teatre Principal de Castelló.
15 i 16 de gener: Quarts de Final a la Sala Matilde Salvador de València.
21 i 23 de gener: Semifinals a la Sala Matilde Salvador de València.  
29 de gener: Gran final a la Sala Matilde Salvador de València.
 
Els combats de lectures es realitzaran a un Ring de Boxa al Teatre Arniches d’Alacant, al Teatre Principal de Castelló i a la Sala Matilde Salvador gràcies a la col·laboració de La Nau de la Universitat de València amb l’IVC. Després de les lectures, el públic votarà amb les paperetes que subministrarà l’organització. Una vegada realitzat el recompte, l’àrbitre o mestre de cerimònies del combat presentarà de nou als dos dramaturgs, i anunciarà el vencedor de la vetllada.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info