IVC > Harmonia del Parnàs a l'Auditori de Castelló

10 d'octubre de 2019

Abonament de tardor

Harmonia del Parnàs a l'Auditori de Castelló

Abonament de tardor
 
Harmonia del Parnàs porten òpera i sarsuela a l’Auditori de Castelló
 
 
  • Harmonia del Parnàs posaran en escena l’espectacle ‘¡Quiéreme, picarita!’ el dilluns 14 d’octubre
  • La programació del cap de setmana es completa el diumenge 6 amb el taller familiar ‘Amb bombo i platerets’
 
 
Castelló de la Plana (10.10.19). El grup valencià de música antiga Harmonia del Parnàs presentarà a la sala simfònica de l’Auditori de Castelló el seu espectacle ‘¡Quiéreme, picarita!’, basat en òpera i sarsuela del segle XVIII. El concert, dins de l’abonament de tardor de l’Auditori, tindrà lloc el dilluns 14 d’octubre a les 19.30 hores.
 
Harmonia del Parnàs proposa donar a conéixer el canvi que es va produir en el llenguatge musical peninsular durant les primeres dècades del segle XVIII, com a resultat de la influència de la música escènica italiana, des de l’aparició de les primeres sarsueles i òperes, en autors tan representatius com Sebastián Durón (1660-1716), Antonio Literes (1673-1747) i Francesco Corradini (c. 1700-1769), entre d’altres, amb les veus de la soprano Ruth Rosique i la mezzosoprano Marta Infante.

Es podran escoltar fragments de sarsueles i òperes com ‘El imposible mayor en amor, le vence Amor’ (1710), ‘La guerra de los gigantes’ (1702) de Durón, “Acis y Galatea” (1708) de Literes o “La Dorinda” (1730) de Corradini, junt amb altres gèneres que, tot i que no són pròpiament escènics, s’apropen en estil, tenint en compte el gran gust del moment per l’italià i el virtuós, com és el cas d’unes cançons del valencià Vicent Martín i Soler, en una adaptació per a orquestra.
 
Altres propostes de cap de setmana
 
L’oferta cultural dels espais de l’IVC a Castelló es completa aquest cap de setmana amb el taller familiar ‘Amb bombo i platerets’, adreçat a famílies que esperen un nadó i que vulguen incorporar la música en el procés educatiu dels seus fills i filles des d’edats molt primerenques (prenatal i perinatal). El taller té lloc el diumenge 13 d’octubre a les 11.00 a la sala de cambra M. Babiloni de l’Auditori.

Cada sessió, d’una hora i mitja, inclou un taller teoricopràctic participatiu amb la psicòloga Amanda Meliá de Alba i un microconcert a càrrec de la soprano Quiteria Muñoz i l’arpista Úrsula Segarra, el duo De soprano y arpa.


Tota la programació dels espais de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló pot consultar-se en el web ivc.gva.es.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info