IVC > La Filmoteca presenta la seua programació didàctica
Didàctica 2020 Filmoteca

Didàctica 2020 Filmoteca

01 de setembre de 2020

La Filmoteca presenta la seua programació didàctica

- Està dirigida a tots els centres educatius del nostre territori, des d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat fins a cicles formatius - El termini d'inscripció començarà l'1 de setembre

La Direcció Adjunta d'Audiovisuals i Cinematografia de l'Institut Valencià de Cultura presenta la seua programació didàctica per al curs escolar 2020-2021.

«Una proposta indispensable», segons el seu director adjunt, José Luis Moreno: "En aquests mesos, en què hem viscut una situació completament inesperada, la cultura ha sigut l'eina que ens ha permés suportar aquests moments d'incertesa. Per tot això, considerem fonamental continuar amb les propostes didàctiques de cinematografia com a element fonamental de coneixement i esperança".

La programació didàctica de la Filmoteca de l'IVC està dirigida a tots els centres educatius valencians, des d'Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat fins a cicles formatius. El termini d'inscripció començarà l'1 de setembre i es pot realitzar des de l'àrea de didàctica de la web de l'IVC (consultar ací); també mitjançant l'adreça didactica_audiovisual@gva.es o en el telèfon 963 89 03 62 en horari de matins.

Les propostes, dirigides als nostres públics més joves, pretenen acostar una cultura cinematogràfica completa que comprenga des de títols europeus de cinema i experiències pròpies amb el món audiovisual, descobrir els records que ofereixen les imatges del passat i la tasca fonamental de preservar el nostre patrimoni audiovisual.

Els i les alumnes podran conéixer el cinema primitiu de les pel·lícules dels Lumière, Chaplin o Buster Keaton, conéixer la història del cinema des d'un punt de vista dinàmic, aprendre el llenguatge audiovisual i els 'trucs' del cinema i conéixer el cinema valencià. Tot això, amb la voluntat de fomentar el treball en equip, consensuar solucions respectuoses entre companys, i potenciar la capacitat analítica i de debat entre els alumnes, sempre adaptant les activitats a les edats d'aquests.

A més, i com a exemple dels temps de col·laboració que tan grats moments ens han donat durant aquests mesos, l'IVC uneix els seus esforços amb Filmoteca Espanyola en el seu programa 'EducaFilmoteca' per a donar a conéixer la història del cinema espanyol. També estarem de celebració homenatjant Luis García Berlanga en 2021, a qui la Filmoteca dedica la portada del fullet.

Propostes riques i variades amb les quals l'IVC pretén que tot el públic descobrisca el gran món que hi ha dins i fora de la pantalla i en gaudisca.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info