IVC > ‘La madre’ de Alberto Morais a la Filmoteca
La madre

La madre

16 de maig de 2018

‘La madre’ de Alberto Morais a la Filmoteca

Forma part del Festival 10 Sentidos

La Filmoteca projecta el dijous 17 de maig, a les 20.30 hores, la producció valenciana ‘La madre’ (2016) d'Alberto Morais. La pel·lícula podrà tornar a veure's el dissabte 19 de maig, a les 18 hores. Les projeccions s'emmarquen dins d'un cicle organitzat per la Filmoteca que forma part de la programació del Festival 10 Sentits.

Escrita per Alberto Morais, Verónica García i Ignacio Gutiérrez-Solana, ‘La Madre’ explica la història de Miguel, un xic de 14 anys vigilat pels serveis socials. La seua mare li cerca refugi a casa d'un antic amant romanés, on no serà ben rebut.

El film està protagonitzat pel debutant Javier Mendo, Laia Marull i l'actor romanés Ovidiu Crisan. També figuren en el repartiment els valencians Sergio Caballero i María Albiñana.

Coproduïda amb Romania, el quart llargmetratge d'Alberto Morais, va ser un dels 15 projectes seleccionats mundialment en l’Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cannes 2015. Premiada en els festivals de Valladolid i Mont-real, ‘La mare’ va comptar amb les ajudes a la producció de la Generalitat, igual que altres dos llargmetratges de Morais: ‘Las olas’ (2011) i ‘Los chicos del puerto’ (2013).

La Filmoteca ha col·laborat de nou amb el Festival 10 Sentits amb un cicle que tracta el tema de la invisibilitat. El cicle explica algunes de les històries de persones i grups en els marges, gents sense drets, discriminades i oblidades.

Entre les seleccionades figuren dues pel·lícules que aborden la invisibilitat femenina des de perspectives molt originals i que estan dirigides per dues cineastes llatinoamericanes : ‘Rara’ (2016) de la xilena Pepa San Martín, que podrà veure's el divendres 18 de maig a les 18 hores, i ‘Alanis’ (2017) de l'argentina Anahí Berneri, que podrà veure's el divendres 18 de maig, a les 22.30 hores, i el diumenge 20 de maig a les 20 hores.

 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info