La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, a través de l’Institut Valencià de Cultura, organitza la sexta edició del festival LABseries que se celebrarà de l’1 al 6 d’abril en La Filmoteca Valenciana, La Mutant i Nau 3 Ribes.
LABdeseries situa les sèries en el centre de la conversa i pretén analitzar a través d’estes l’estat de la ficció televisada, però també utilitzar uns certs títols per a parlar de tendències culturals i de diversos assumptes socials. Així, guionistes, directors, escriptors i intèrprets, entre altres convidats, participen en esta nova edició.
De la direcció del LABdeseries s’encarreguen el llibreter i gestor cultural David Brieva, la historiadora Áurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida. L’Institut Valencià de Cultura, a través de La Filmoteca Valenciana, promou esta cita amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV).
Inauguració amb Ana Belén i Víctor Manuel
Ana Belén i Víctor Manuel, una de les parelles artístiques més cèlebres del nostre país, seran els encarregats d’obrir el festival amb una sessió inaugural en La Filmoteca Valenciana, el dimarts 1 d’abril, a les 20:00 hores, en la qual repassaran les sèries de la seua vida.
Els dos prendran el comandament per a fer zàping i revelar els seus gustos com a espectadors, així com els seus hàbits associats amb el consum d’este tipus de ficcions.
Ana Belén també recordarà algunes de les seues experiències professionals com a actriu en títols com Fortunata y Jacinta, Petra Delicado o Traición. La periodista Mariola Cubells serà l’encarregada de moderar esta conversa.
LABdeseries prestarà especial atenció a la comèdia en televisió, un gènere que no sol ser tan reivindicat entre crítics i espectadors. La sexta edició proposarà, a més, xarrades i trobades en els quals tindran cabuda altres formats.
Imatge del festival
El cartell d’esta sexta edició de LABseries ha sigut dissenyat per Martín López Lam, il·lustrador peruà establit a València. En el cartell, una enorme granota caracteritzada per vibrants colors i composició desenfadada centra la imatge principal.
Es tracta d’un disseny que, en paraules del seu creador, “sorgix del concepte ‘coses que venen en capítols’. La granota té algun dels millors girs argumentals de la naturalesa: cada fase de la seua metamorfosi és un capítol distint. Canvia i es metamorfosa com una sèrie al llarg de les seues temporades”.
Nascut a Lima en 1981, López Lam viu i treballa a València des del 2003 en projectes relacionats amb el dibuix, el còmic, la serigrafia i l’autoedició. La seua obra ha sigut exposada de manera individual en les galeries i museus de València, Madrid, Badajoz, Bolònia, Lima i Marsella; i de manera col·lectiva en diferents espais a Portugal, Espanya, Itàlia, Sèrbia, França, Colòmbia i el Perú.
Ha publicat Parte de todo esto (Edicions de Ponent, 2013), Siri (Fulgencio Pimentel, 2016), El título no corresponde (Ediciones Valientes, 2016), Ensalada mixta (Le Dernier Cri, 2017), Las edades de la rata (Salamandra, 2019), BLINK (Kus Komikss, 2021) i el llibre infantil Bosteza conmigo (A buen paso, 2024). Des de 2011 forma part del col·lectiu Vendo Oro, responsable del festival d’autoedició Tenderete.
Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València