IVC > L’IVC porta al Teatre Rialto la seua nova producció ‘Pau’
PAU

PAU

PAU

PAU

10 de novembre de 2022

IVC Arts Escèniques

L’IVC porta al Teatre Rialto la seua nova producció ‘Pau’

  • L’obra està escrita i dirigida per Gemma Miralles
  • Les representacions seran de l’11 de novembre al 4 de desembre
 
València (10.11.22). L’Institut Valencià de Cultura (IVC) porta al Teatre Rialto la nova producció ‘Pau’. L’obra, escrita i dirigida per Gemma Miralles, estarà en cartell en el Rialto de l’11 de novembre al 4 de desembre.
 
‘Pau’ va sorgir de la IV edició del Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera. Els actors integrants del repartiment són: Rafa Alarcón, Sergio Caballero, Esdres Fayos, Laura Salcedo i Silvia Valero.
 
El títol ‘Pau’ es refereix a una persona amb un nom propi sense gènere, que serveix igual per a un home que per a una dona, i també es refereix al seu significat que ens remet al contrari a la guerra. I els quatre personatges protagonistes de l’obra s’afanyen per dues coses: comprendre Pau i trobar la pau.
 
L’obra se situa en un jardí, el de Patrici, pare de Pau, i es podria dir que s’arrisca en el jardí de la llibertat sexual en sentit ampli, i no la limita només a la llibertat en l’orientació sexual, un assumpte cada volta més normalitzat (volem pensar), sinó abordant el dret a la lliure determinació de la identitat de gènere, un assumpte més complex i més lluny del consens social. Sobretot respecte a les decisions que pot prendre un menor, i Pau és un menor.
 
Pau és un/una/une adolescent de 14 anys que va nàixer amb característiques biològiques i genètiques que no s’ajusten del tot a cap de les dues categories del model binari, i els seus pares decidiren no practicar una cirurgia de reassignació sexual.
 
I així trobem dues parelles adultes, els pares divorciats de Pau i les seues noves parelles, discutint sobre un menor, que no arriba, i que mitjançant aquesta discussió ens mostra una dissecció irònica de la societat contemporània. Una mirada aguda i plena d’humor a qüestions com la parella, l’educació, les ambicions i confusions d’aquests quatre adults.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info