IVC > L’IVC acull a la Filmoteca la presentació del festival Dona i Cinema

17 de desembre de 2018

L’IVC acull a la Filmoteca la presentació del festival Dona i Cinema

L’Institut Valencià de Cultura ha acollit a la Filmoteca ha acollit en la Filmoteca la presentació del festival Dóna i Cinema que se celebra en diversos espais culturals de València de l'11 al 19 de gener de 2019

El festival ha sigut presentat pel director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno i la directora i directora executiva del Festival Dóna i Cinema, Giovanna Ribes i Deborah Micheletti.

En l'acte també ha intervingut la productora valenciana María Zamora que és la cineasta a la qual el festival ret homenatge enguany, pel seu treball en la promoció del cinema espanyol i en la visibilització del les dones al cinema a través de CIM (Associació de Dones Cineastes i de l'Audiovisual). María Zamora també presideix el Jurat de la Secció de Ficció, format per Núria Cidoncha i Norma Guevara, representant del Festival francés Films de Femmes.

El jurat de la secció de documentals està compost per les directores i productores Eva Vizcarra, Ainara Aparici i la italiana Emanuela Zuccalà; la secció d'animació per Natalia Martínez i Chelo Loureiro; i la secció de viodeocreación per Pilar García Elegido i la directora suïssa Anka Schmidt.

En l'acte s'ha presentat el cartell guanyador del concurs llançat per les organitzadores que és obra d'Eva Vicente.

Deborah Micheletti, codirectora del Festival Dóna i Cinema, ha mostrat amb major detalle tota la programació d'aquesta edició: la Secció Oficial, les projeccions paral·leles i les taules redones, els tallers i els diàlegs.

La secció oficial

El festival ha rebut al voltant de 500 pel·lícules. La selecció final compta amb un total de 47 pel·lícules entre curts i llargmetratges de les 4 categories (ficció, documental, animació i videocreació). Les eplículas procedeixen de 23 països, entre ells, Alemanya, Brazil, França, Itàlia, Bèlgica, Rússia, l'Índia, Myamar i Portugal.

Les temàtiques com cada any són molt variades i no necessàriament tracten de qüestions feministes o relacionades amb la dona. Com insisteixen les directores, el festival vol desmuntar el mite del qual el cinema fet per dones, només parla de qüestions de dones.

 

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info