IVC > Segona edició del festival LABdeseries

14 d'abril de 2021

Lab Series en la Filmoteca

Segona edició del festival LABdeseries

• El festival de sèries de València se celebra del 18 al 24 d'abril en la Filmoteca de València, la Mutant i les Naus
• El festival es va suspendre en 2020 per la pandèmia i ara reflexiona sobre l'impacte del coronavirus en les sèries televisives.
• LABdeseries també programa en la Filmoteca de València activitats emmarcades dins de l'Any Berlanga.


València (14.04.21) La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha presentat aquest matí la segona edició del festival LABdeseries, que se celebra del 18 al 24 d'abril, en la Filmoteca de València, Las naves i La Mutant.

Raquel Tamarit ha recordat que “l'any passat la segona edició de LABdeseries no es va poder celebrar a causa de la pandèmia”. També ha indicat que “les sèries s'han convertit en un gran espill on es reflecteix la gran complexitat de les nostres societats i alhora en un instrument inesgotable de creació, imaginació i reflexió. Per això, em sembla oportú que el IVC haja creat aquest festival per a estimular el debat i l'anàlisi de la realitat actual amb professionals de l'audiovisual, periodistes, científics i el públic”.

Els continguts generals d'aquesta nova edició han sigut presentat pels directors del festival: el gestor cultural David Brieva, la historiadora Àurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida.

L'acte ha comptat també amb l'assistència de la regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez; el director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia del IVC, José Luis Moreno, i la directora de Las Naves , Marta Chillarón.

El poder de les sèries

LABdeseries se celebra enguany sota el títol ‘El poder de les sèries’. A l'abril de 2020, el coronavirus i l'emergència sanitària van impedir la celebració de l'esdeveniment, com en tants altres casos. Un any després, es reprén aquesta trobada per a pensar i gaudir les sèries de televisió.

Les sèries han modificat les converses, els referents culturals, els hàbits de consum i la disposició temps lliure. Sota el títol ‘el poder de les sèries’, LABdeseries pretén analitzar el paper que juguen en la societat i reflexionar sobre el que compten de la gent i del món actual a través de xarrades amb convidats de diferents disciplines.

Les sèries s'han convertit en l'element més recorregut per a explicar el món, ja que estan a l'abast de qualsevol i ofereixen un format i llenguatge que atrapen. El diumenge 18 d'abril, a les 18 hores, en la Filmoteca, quatre figures d'àmbits molt diferents debatran sobre aquestes qüestions: el professor Alberto Nahum García, el científic José Miguel Mulet, el youtuber i actor de doblatge Korah i l'escriptora Elisa Ferrer.

En aquesta sessió s'estrena, amb la col·laboració de Filmin, el primer capítol de la sèrie sueca ’We got this’ (2020) de Patrick Eklund, una comèdia ‘conspiranoica’ sobre el misteriós assassinat de Olof Palme, que es podrà veure pròximament en aquesta plataforma. La sèrie, que encara no s'ha emés al nostre país, va guanyar el premi a millor sèrie en la passada edició del Serielizados Fest.

En l'últim any, la pandèmia i el confinament han atorgat a les sèries un paper més rellevant en la vida quotidiana. L'obligatorietat de romandre a casa ha augmentat el seu consum a través de plataformes i també ho ha fet més divers.

LABdeseries reflexionarà sobre aquesta qüestió a través de diverses xarrades en les quals es plantejarà el paper que han jugat les ficcions durant la pandèmia i com reflectiran aquestes en un futur l'arribada del COVID-19 i les seues conseqüències. El dilluns 19 d'abril, a les 18 hores, en la Filmoteca, Sergio del Molino, Inés Paris i Beatriz Martínez debatran sobre com reflectiran les sèries la pandèmia.

El dimarts 20 d'abril, a les 18 hores, en la Mutant, Javier Olivares, Alberto Rey i Paloma Rando debatran sobre el paper que han jugat les sèries durant el confinament.

El dimecres 21 d'abril, a les 13 hores, en Las Naves, se celebra una sessió de DJ amb realitat virtual sobre quiz de sintonies de sèries. A la vesprada, a les 18 hores, en La Mutant, el festival recordarà deu anys de la sèrie ‘Crematori’ amb la projecció del seu primer capítol i una trobada amb Jorge Sánchez Cabezudo, creador de la sèrie, que debatrà amb Gabi Ochoa i Esther López Barceló.

El 22 d'abril, a les 18 hores, en Las Naves, se celebra el debat ‘De Westworld a Humans. Estem preparats per a viure amb robots?’, en el qual intervenen Carlos Santana, Moon Ribas, Pedro Mujica i Javier Palanca. A les 19.30 hores, també en Las Naves, Juan Bordera, Vicent Cucarella i Layla Martínez debatran si les sèries van predir la societat posterior al coronavirus.


En col·laboració amb l'IVAJ, se celebraran a la Filmoteca dues taules redones matinals. El dijous 22 d'abril, a les 12 hores, diversos creadors de ficcions dirigides a adolescents i joves conversaran sobre la possible influència o no de les sèries en el comportament juvenil. En aquest debat participen els guionistes Yolanda García Serrano, Diana Rojo i Alex Rodrigo. I el divendres 23 d'abril, a les 12 hores, Carlos del Clot, Valeria Vegas i l'actor Thimbo Sam debatran sobre la representació de la diversitat en les sèries juvenils

Any Berlanga

La segona edició del festival se suma a la commemoració de l'Any Berlanga amb una taula redona formada per Alberto Caballero, Anna R. Costa, Nacho G. Velilla i Víctor García León, que debatran sobre la influència del director valencià en les sèries actuals.

També es projecta ‘Se vende un tranvia’ (1959), episodi pilot no emés d'una sèrie que no va arribar a rodar-se i ‘Los pícaros’, escrita per Berlanga i Rafael Azcona. Totes dues activitats se celebren en la Filmoteca, el divendres 23 d'abril, a les 18 hores.

Exposició sobre sèries

Del 20 d'abril al 4 de maig, Las Naves presenta l'exposició “el poder les sèries”, un recorregut per les seqüències i icones més emblemàtiques de les sèries del segle XXI, a través de vídeos, il·lustracions i una pintura mural realitzada ex profeso pels il·lustradors Núria Tamarit i Elías Taño.

LABdeseries està organitzat pel Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l'Ajuntament de València (Les Naus i La Mutant) i L’institut Valencià de la Joventut (IVAJ). També compta amb el suport de Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV).

Per a més informació: https://labdeseries.com/
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info