IVC > L’IVC acull a la Filmoteca les projeccions de la setena edició del festival Prime the Animation!
Retrats d'una reconciliació

Retrats d'una reconciliació

01 d'octubre de 2019

Programació Filmoteca València

L’IVC acull a la Filmoteca les projeccions de la setena edició del festival Prime the Animation!

Programació Filmoteca València

L’IVC acull a la Filmoteca les projeccions de la setena edició del festival Prime the Animation!

  • Les projeccions del festival d’animació estudiantil s’inicien el dijous 3 de i finalitzen el diumenge 6 d’octubre

València (01.10.19). L’Institut Valencià de Cultura acull a la Filmoteca les projeccions de la setena edició de Prime the Animation!, un festival internacional d’animació fet per estudiants i professionals emergents i organitzat per la Universitat Politècnica de València que té en aquesta edició, també, la col·laboració de la Universitat de València.

Prime the Animation! és un certamen únic a Espanya, en què participen les millors escoles del món i joves talents amb trajectòria internacional. El festival s’inaugura dijous que ve 3 d’octubre, a les 18.00 hores, amb la projecció del llargmetratge colombià d’animació ‘Relatos de reconciliación’ (2018), de Carlos Santa i Rubén Monroy. La pel·lícula també podrà veure’s el divendres 4 d’octubre a les 22.30 hores.

‘Relatos de reconciliación’ és el resultat d’un projecte d’investigació social i creació transmèdia que recopila les històries de violència de víctimes a Colòmbia i les interpreta artísticament per a permetre la construcció de memòria simbòlica. Els seus creadors són reconeguts mestres en l’àrea de l’animació artística, en col·laboració amb joves estudiants del SENA i del Centre per a la Indústria de la Comunicació Gràfica.

El divendres 4 d’octubre, el festival projecta, a les 18.00 hores, ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ (2019), una producció amb participació valenciana dirigida per Salvador Simó que conta el rodatge del documental ‘Las Hurdes’ de Luis Buñuel en la dècada dels trenta. La pel·lícula serà presentada pel seu director al públic de la sala Berlanga.

A les 20.00 hores, també podrà veure’s ‘Un día más con vida’ (2018), de Damián Nenow i Raúl de la Fuente, una coproducció entre Espanya i Polònia que conta la història del reporter Ryszard Kapucinski durant la guerra civil que va viure Angola després de la descolonització de Portugal en 1975.

La Filmoteca acollirà el dissabte 5 d’octubre, a les 20.00 hores, la sessió de cloenda de Prime the Animation!, en què es projectaran els curts guanyadors del certamen.

Prime the Animation! també és protagonista del cicle ‘Menuda Filmo’, la programació infantil de la Filmoteca, que el primer cap de setmana d’octubre presenta un programa de curts per a tots els públics seleccionats entre les pel·lícules del festival. Les sessions de ‘Menuda Filmo’ són el dissabte 5 i el diumenge 6 d’octubre a les 18.00 hores.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express





Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info