IVC > L’IVC i la Direcció General de Canvi Climàtic organitzen tallers de cinema sobre el canvi climàtic

23 de gener de 2023

IVC tallers canvi climàtic

L’IVC i la Direcció General de Canvi Climàtic organitzen tallers de cinema sobre el canvi climàtic

  • Els tallers didàctics tenen lloc del 23 al 26 de gener a la sala 7 de l’edifici Rialto, amb la participació de tres centres educatius de València
  • El taller ‘Planeta B’ proposa usar l’animació cinematogràfica per a comprendre l’activisme ecologista
 
València (23.01.23). Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, i la Direcció General de Canvi Climàtic han organitzat el taller didàctic d’animació cinematogràfica ‘Planeta B’, que té lloc del 23 al 26 de gener a la sala 7 de l’edifici Rialto.
 
En aquests tallers sobre el canvi climàtic participen més d’un centenar d’alumnes procedents de l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia de València; l’Escolania Nuestra Señora de los Desemparados de València; l’IES El Quint de Riba-roja de Túria, i l’IES José Ballester Gozalvo de València. 
 
En l’acte de presentació dels tallers, impartits pel cineasta Emilio Martí, han participat la directora general de Canvi Climàtic de la Generalitat, Celsa Monrós, i el director general de l’IVC, Abel Guarinos.
 
Guarinos ha explicat que, “un any més, el taller ‘Planeta B’ proposa utilitzar l’animació cinematogràfica per a difondre els valors ecològics entre els més joves. També planteja usar l’ecologisme per a entendre les tècniques cinematogràfiques, al voltant de la idea narrativa que només tenim un planeta i que necessitem un pla urgent per a salvar-lo”.
 
Per la seua banda, la directora general de Canvi Climàtic de la Generalitat, Celsa Monrós, ha recalcat que “l’emergència climàtica és el repte més gran al qual s’enfrontarà aquesta generació. Necessiten crear la seua pròpia resposta a un problema complex. L’art, l’audiovisual, ha mostrat resultats que els permeten imaginar un futur esperançador i possible pel qual lluitar”.
 
Dins del foment de l’educació ambiental que s’impulsa des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, es valora molt positivament l’experiència de fer servir el cinema per a arribar al sector de la població més jove.
 
Finalment, el cineasta Emilio Martí ha assenyalat que “als nostres tallers emprem l’ecologisme com a tema per a produir breus clips d’animació entorn de la idea que necessitem amb urgència un pla per a evitar la crisi climàtica. Emprem únicament materials reciclats, com ara taps de plàstic, botelles, papers usats i suros per a crear animacions que transmeten un missatge ecologista de manera clara i estimulant”.
 
Martí també ha destacat que “volem conscienciar, a través del dibuix animat i l’animació ‘stop-motion’, que no ens podem comportar com si tinguérem un planeta B com a alternativa al planeta terra que estem maltractant”.
 
Emilio Martí és director de cinema, educador i està especialitzat en teràpia artística. Les seues pel·lícules solen tractar temes socials i habitualment fa servir el cinema d’animació com a mitjà per a implicar altres persones en el canvi social.
 
Dirigits a l’alumnat d’ESO i tercer cicle de Primària, aquests tallers didàctics tenen com a objectiu treballar de manera col·lectiva en la creació d’una obra cinematogràfica, comprendre com es produeix un curtmetratge d’animació i què és l’ecologia, usant el curtmetratge, el joc i la producció audiovisual com a elements mediadors.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info