IVC > L’IVC presenta a la Filmoteca un cicle sobre la directora Agnès Varda

28 de gener de 2019

L’IVC presenta a la Filmoteca un cicle sobre la directora Agnès Varda

El cicle es podrà veure a la Filmoteca de València del 26 de gener al 19 de maig

La Filmoteca presenta el cicle ‘Agnès Varda, la mirada lliure’ en el marc de la seua col·laboració anual amb Donostia Kultura. Després dels cicles organitzats en 1998 i 2012, la Filmoteca torna a parar atenció a una de les realitzadores més destacades del cinema europeu i una de les pioneres del cinema feminista. ‘Agnès Varda, la mirada lliure’ es podrà veure a la Filmoteca de València del 26 de gener al 19 de maig.

Compost per huit llargmetratges i cinc curts, el cicle s’inicia el dissabte 26 de gener, a les 18 hores, amb la projecció de ‘Murs, murs’ (1980). Assaig fílmic sobre els murals de la ciutat de Los Angeles, la pel·lícula és també un retrat de la vies d’expressió de la cultura xicana i un acostament a la multiculturalitat de la ciutat californiana. 

El cicle inclou les tres pel·lícules que Varda va dirigir als Estats Units i els retrats que va dedicar a la seua parella, el cineasta Jacques Demy, a l’actriu Jane Birkin i a l’escriptora Elsa Triolet. També figuren els audaços assajos fílmics que va rodar, ja en el nou mil·lenni, en què va utilitzar la tecnologia digital amb la qual ha aconseguit un grau de llibertat expressiva més gran encara. 

Una mirada lliure

Vinculada en els seus orígens a la ‘nouvelle vague’, Agnès Varda (Brussel·les, 1928) ha realitzat sempre un cinema molt personal, entre l’experimentació avantguardista i l’assaig documental, però amb un to realista i una clara intenció social. La cineasta porta sis dècades fent un cinema que transgredeix les fronteres entre documental i ficció molt abans que fer-ho es convertira en tendència.

La seua trajectòria cinematogràfica ha sigut reconeguda en nombroses ocasions i entre els premis que ha obtingut figura el Lleó d’Or del Festival de Venècia per ‘Sin techo ni ley’ (1985) i el César per la seua biografia documentada a ‘Las playas de Agnès’ (2009). En 2017 va rebre l’Oscar honorífic per la seua carrera.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info