IVC > Metodologies pràctiques: DATA, amb Lipi Hernández

del 13 fins al 17 de maig de 2024 · València · Espai LaGranja

Metodologies pràctiques: DATA, amb Lipi Hernández

DATA, de Lipi Hernández, és una metodologia que aquesta ballarina i coreògrafa ha dut a terme a través dels cossos i les ments dels ballarins/es que han col·laborat amb ella en els processos pedagògics i coreogràfics dels darrers deu anys. Interessada en la relació entre individu i col·lectivitat, l’eix principal de la seva proposta és el desbordament de la forma a través d’una pràctica física fonamentada en la meditació, els mantres, la càbala i la dansa postmoderna.

Lipi Hernández és ballarina, coreògrafa, investigadora en l’àmbit del cos i el moviment, i professora actualment de l’Institut del Teatre. Va fundar l’any 1995 la companyia de dansa contemporània Malqueridas, amb la qual va crear diversos espectacles fins a transformar-la en una plataforma d’investigació al voltant del cos i el moviment l’any 2007. Acompanya i dona suport a projectes i artistes de reconeixement nacional i internacional.

Data una activitat dirigida per a professionals de la dansa.
Del 13 al 17 de maig
De 10h a 14.30h
Apunta't: https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=LIPIH24


"DATA és una invitació a compartir el desbordament de la forma. Cossos que depassen els límits de la seua pròpia figura i, a través de la idea de ramat, es converteixen en una imatge capaç de construir l'espai propi. Totes les formes juntes i multiplicades formen un ramat. El múltiple es fa unitat creant una relació constant entre el cos individual i la seua existència com a part d'un cos comú. La dansa deixa de ser una composició fixa i es transforma en un estat al qual accedeixen els cossos-rajada: l'instint. La dansa com a estat; com a lloc en el qual el cos es revela com a caos. Les formes es desborden, les lleis dels contorns es fan difuses i apareix el descans, l'olor dels cossos…

Estic interessada a explorar la idea de ramat, del conjunt, de l'instint de la forma (si existeix). Recentment, estic presentant DATA: síntesi de tots els meus estudis i observacions sobre l'acte de ballar. Presentar, donar llum a DATA, és acostar-me al final del cicle d'investigació que vaig iniciar amb l'única idea d'aprendre a mirar i a observar la meua pràctica.

El ramat com a multiplicació de la unitat, com la llei del "altre". El ramat és una orientació cap a l'altre, una invitació a mirar l'entorn més pròxim. Atrevir-se a mirar i atendre, escoltar, aprehendre a aquests, els semblants Fins a on som capaços de deixar-nos a un costat per a apropiar-nos dels altres? Ser l'altre, ser l'altre; aqueix és el principal repte dels cossos llançats al ramat..."
Lipi Hernández

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info