IVC > Mostra oberta Tek Net, de Elton Luis

03 de maig de 2024 · València · Espai LaGranja

Mostra oberta Tek Net, de Elton Luis

  • Divendres 3 de maig
  • Dos passes: 13h i 18.30h
  • Duració 15'
  • Entrada lliure
  • Un projecte de ArtCast4D
  • Apunta't: AÇI
En l'avantguardista peça de dansa "TEK-NET", el món digital es fusiona amb el moviment humà per a explorar la complexa relació entre l'ésser humà i les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial, les xarxes socials i internet. A través del ritme pulsante i les vibracions del electro danse, els ballarins encarnen les dinàmiques de connexió i alienació que sorgeixen en la nostra era digital.

L'obra es desplega en diverses seccions, cadascuna representant diferents aspectes de la nostra interacció tecnològica. Inicia amb la 'Connexió Inicial', on els ballarins, en una sincronia perfecta, simulen el naixement i l'expansió vertiginosa de la xarxa, movent-se amb la precisió de circuits que s'activen per primera vegada. A mesura que avança, la peça aprofundeix en 'Reflexos Digitals', on els espills i les llums juguen un paper crucial, reflectint no sols les figures dels ballarins, sinó també com ens veiem a nosaltres mateixos a través de la lent de la tecnologia.

El clímax arriba amb 'Desconnexió', un segment carregat d'intensitat emocional que mostra les tensions i l'aïllament provocats per la sobrecàrrega d'informació i la dependència tecnològica. Ací, els moviments es tornen erràtics i desconnectats, simbolitzant la lluita interna entre l'ésser i l'avatar digital que cadascun projecta.

Finalment, 'Integració' ofereix una visió més esperançadora, suggerint un equilibri possible entre la tecnologia i la humanitat. En aquesta última fase, els ballarins reintegren els moviments fluids i harmònics, assenyalant un futur on humans i tecnologia coexisteixen en simbiosi.

"TEK-NET" és una reflexió audaç i enèrgica sobre com les tecnologies són un reflex dels qui som i com, a través de l'art del moviment, podem visualitzar i tal vegada redefinir la nostra relació amb elles.

Direcció i coreografia: Elton Luis
Co Creadors: Sebastián Verde i Luisa Cerrada
Intèrprets: Sebastian Verde, Luisa Cerrada, Elton Luis Medang
Artista Visual: Jaime Jiménez
Música: Alejandro Morin Pedrosa i Eduardo Geraldo Martinez

Consorci de Artcast4D:

El consorci està coordinat pel Politecnico di Milà (POLIMI) i reuneix deu socis de set països europeus, fusionant antecedents d'investigació, tecnologia, creativitat, mitjans i culturals. Els socis pilot inclouen: Issy-les-Moulineaux, Francia; Watermans, un centro de artes en Londres, Reino Unido; la consultoría cultural CulturaLink en colaboración con el socio regional asociado Espai LaGranja - IVC, en Valencia, España; i el centre de investigació CERTH con el socio tecnológico EXUS AI Labs en Atenas, Grecia.

ArtCast4D, This project has received funding from the European Union Horizon Europe Research; Innovation programme under grant N° 101061163.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info