IVC > PONGO

13 d'octubre de 2019 · Teatre Arniches

Atiende Alicante

PONGO

Juno a la tardor

Horaris: Diumenge: 19.00

Notes: Preu: 12€ anticipada i 15€ en taquilla

Pongo és el nou Pop africà: cançons que porten amb si el desig i l'energia dels avantpassats i la mirada posada en el futur. Ès la veu de la renovació del Kuduro, “mestís i progressiu”, com el qualifiquen a Portugal, la seua terra d'acolliment. Ella va créixer a Luanda (Angola), en plena devastació després de la guerra civil que va sumir el seu país en el caos; allí es va nodrir inconscientment de les sensacions i energies dels seus familiars, els quals intentaven oblidar tot el que va passar al ritme de Semba i Kizomba. Una d'aquestes festes ha inspirat el seu primer single, Tambulaya: aquella persona que Pongo observava desfermada pel ritme era el seu pare, una imatge que segons ella “mai no l'abandonarà”. Perquè per a Pongo ballar és més que un acte reflex: és una resposta, una contestació a un clima advers capaç d'unificar la gent sota una mateixa força comuna.

Xst! Pongo és la diva del kuduro. Ella encarna la seua renovació, mesclant per a això les seues arrels africanes amb el pop i la música electrònica. La seua veu, potent, rítmica, però també fràgil i sensible, ens porta al seu univers captivador, en els límits de la dansa i la saudade. Deu anys després de donar veu a Kalemba (Wegue Wegue), l'ex vocalista dels Buraka Sound System va tornar en 2018 amb un treball en solitari i, aquesta vegada, tot mostra que per a quedar-se.
VEU PRINCIPAL:Pongo
SINTETITZADORS I MÀQUINES:Raphael D’Hervez:
TAMBORS ELÈCTRICS: Axel Bourdon
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info