IVC > PRESENTACIÓ FILMOTECA D'ESTIU

13 de juliol de 2018

PRESENTACIÓ FILMOTECA D'ESTIU

L’IVC presenta la programació de la Filmoteca d’Estiu 2018 i les seues principals novetats Per primera vegada es programen dues pel·lícules en versió original amb subtítols en valencià
El director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha participat aquest matí en la presentació de la programació de la XIX edició de la Filmoteca d’Estiu que se celebra als Jardins del Palau de la Música del 28 de juliol al 26 d'agost. 

En l'acte també han intervingut la directora general de Nedgia Cegas, Celestina López; i el cap de Programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado. L'acte ha comptat amb l'assistència del director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

En relació a les novetats de 2018, Abel Guarinos ha destacat que “amb motiu de la celebració del trenta aniversari de la creació de la Filmoteca, l’IVC ha programat en la Filmoteca d’Estiu una selecció de grans clàssics de la història del cinema».

Abel Guarinos ha recordat també que «per primera vegada des dels seus inicis, la Filmoteca d’Estiu programa dues pel·lícules en versió original amb subtítols en valencià. També projectarem la producció catalana ‘Estiu 1993’ en versió original amb subtítols en castellà”.

Les dues pel·lícules que es projectaran a la Filmoteca d’Estiu en versió original amb subtítols en valencià són ‘La llibreria’ (2017) d'Isabel Coixet i ‘M. Una ciutat a prop un assassí’ (1931), un dels grans clàssics de la història del cinema i pel·lícula fonamental en la filmografia de Fritz Lang.

En aquesta edició, la Filmoteca d’ Estiu s'inaugura el dissabte 28 de juliol, a les 22. 30 hores, amb ‘Casablanca’ (1942), el gran clàssic dirigit per Michael Curtiz i protagonitzat per Humphrey Bogart i Ingrid Bergman.

La resta de les pel·lícules s'estructuren en dos cicles. En el cicle ‘Cinema de hui’ es recuperen algunes de les pel·lícules premiades en els Goya, els Oscar i els Premis del Cinema Europeu.
El cicle ‘Cinema de sempre’, per la seua banda, ofereix la possibilitat de gaudir de clàssics imprescindibles en excel·lents còpies digitals. Una ocasió única de veure aquestes pel·lícules en pantalla gran i com a part d'una experiència col·lectiva, tal com van ser concebudes pels seus autors.

Entre les pel·lícules del cicle ‘Cinema de hui’ figuren la xilena ‘Una mujer fantástica’ (2017), de Sebastán Lelio, Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa i Goya a millor pel·lícula hispanoamericana; ‘Muchos hijos, un mono y un castillo’ (2017) de Gustavo Salmerón,Goya al millor documental; i ‘The Square’ (2017) de Ruben Östlund, Palma d'Or en el Festival de Cannes i millor pel·lícula en els Premis del Cinema Europeu.

Completen la programació d'aquest cicle ‘La forma del agua’ (2017) del mexicà Guillermo del Toro, Oscar a millor pel·lícula i millor direcció; ‘Estiu 1993’ (2017) de Carla Simón, Goya a la millor direcció novel; i ‘La llibreria (2017) d'Isabel Coixet, Goya a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió
adaptat.

A més de ‘Casablanca’ i ‘M. Una ciutat a prop un assassí’ de Lang, el cicle ‘Cinema de sempre’ presenta els clàssics ‘El crepúsculo de los dioses (1950) de Billy Wilder; ‘Rebeca’ (1940) d'Alfred Hitchcock; i un programa doble de pel·lícules mudes protagonitzades pel còmic Buster Keaton que estan conformades per ‘La cabra’ (1921) i ‘El navegante’ (1924)

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini per novè any consecutiu de Nedgia Cegas i la col·laboració de Cervesa Turia.

La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica en la ciutat durant el mes d'agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l'aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l'any en la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info