IVC > Presentació temporada a alacant
Presentació temporada 2019-20 a Alacant

Presentació temporada 2019-20 a Alacant

20 de setembre de 2019

Teatre Arniches

Presentació temporada a alacant

Programació escènica a Alacant
 
L’IVC Alacant aposta pels públics familiars i una programació eclèctica de molta qualitat per a la nova temporada
 
 
  • Espectacles premiats de teatre i circ i una aposta clara pel teatre familiar són els eixos de la programació a Alacant
  • El Teatre Arniches aposta per una imatge nova i una proposta cromàtica que juga amb els canvis d’estació i els diferents públics als quals es dirigeix la programació
 
Alacant (20.09.19). La unitat territorial d’Alacant de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha presentat la programació de la temporada 2019-2020 al Teatre Arniches, amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la delegada de l’IVC Alacant, Alicia Garijo.
 
La nova temporada de l’IVC Alacant aposta per una proposta visual en què els colors varien amb les estacions i que apel·la a la identitat, i que recupera l’eslògan posat en marxa l’any anterior, ‘Som Arniches, som barri, som dones, som menuts’, per reforçar-ne la idea de pertinença i de proximitat, que s’apropa als diferents públics als quals es dirigeix la programació.
 
La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha explicat: “La principal aposta de l’Institut Valencià de Cultura és garantir una oferta cultural de qualitat, variada i ben distribuïda per tot el territori. La programació que ara presentem ací a Alacant n’és una bona mostra, amb espectacles transversals, innovadors i que portaran fins a la ciutat algunes de les propostes més premiades de l’escena actual. A més, apostem pels projectes conjunts amb altres institucions, que ens aporten vessants d’actuació nous i ens permeten crear sinergies molt interessants”.
 
Alicia Garijo, delegada de l’IVC a Alacant, ha explicat les línies argumentals de la nova temporada: “Una vegada més, hem apostat per una programació diversa de teatre, música i dansa, que tinga en compte tots els diversos públics als quals ens adrecem i que combine noms reconeguts, com Núria Espert o Jaume Policarpo, i propostes emergents i més agosarades. Reeditem les col·laboracions i els cicles amb projectes ja existents i mantenim una campanya escolar molt potent, amb 11 espectacles durant el trimestre. Des de l’Arniches donem molta importància a la creació de nous públics i per això tenim tanta cura de la programació familiar que oferim, que és variada i àmplia”.
 
 Propostes molt diverses
 
El mes d’octubre, el Teatre Arniches començarà la programació regular amb ‘L’electe’, de L’Horta Teatre, amb text de Ramon Madaula, i seguirà el divendres 18 d’octubre amb ‘Diktat’, del Col·lectiu Intermitent, un grup de creadors alacantins. Propostes exitoses com ‘Los otros Gondra’, d’Elena Millán, el 9 de novembre, i ‘Piedra y encrucijada’, de la Companyia Hongaresa de Teatre també arribaran a la tardor a Alacant. L’arriscada proposta escènica ‘El muro’, de La Teta Calva, estrenada la passada primavera al Teatre Principal de València, estarà a l’Arniches el 13 de novembre.
 
Al desembre, l’Arniches acollirà una de les cites més destacades, amb Núria Espert interpretant el ‘Romancero gitano’ de García Lorca, i també l’estrena absoluta d’‘El traje nuevo del emperador’, de la compañía La Ferroviaria.
 
La dansa també tindrà presència en la programació de l’IVC Alacant, amb la ‘Conferència ballada’ de Toni Jodar, una peça de tall educatiu orientada a públic escolar per reflexionar i debatre sobre la dansa i dos espectacles de companyies i estils molt diferents. El 23 de desembre serà el torn de Kor’sia, que presentarà ‘The lamb’, i el 21 de desembre tindrà lloc ‘Guerrero’, l’espectacle de dansa flamenca d’Eduardo Guerrero.
 
Les propostes per a públic infantil i familiar tenen una importància destacada en la programació de l’IVC Alacant, dins del cicle ‘Som menuts’ amb sis espectacles durant aquest trimestre. Les famílies podran gaudir d’espectacles com ‘Crassh Babies’, de We Tum Tum, un teatre sense text per a nadons, que tindrà lloc a l’octubre, o ‘Alicia y las ciudades invisibles’ d’Onírica Mecánica, al novembre. La instal·lació teatral ‘Biblioteca de cuerdas y nudos’, de José Antonio Portillo, serà una altra de les propostes familiars destacades.
 
Pel que fa a música, es reedita el cicle ‘Atiende Alicante’, que portarà propostes del món com Pongo, grup de música angolesa i portuguesa, i Dorian Wood (USA), amb un homenatge a Chavela Vargas. A més, cal destacar del 30 de novembre el concert del cantautor català Joan Dausà, que presentarà el seu nou treball ‘Ara som gegants’, i el 26 de desembre, el concert de Capella de Ministrers, que presentarà ‘A circle in the water. Entre lo terrenal y lo divino’, acompanyats pel ballarí Toni Aparisi.
 
 Cicles i projectes conjunts
 
Tota la programació pròpia de l’Arniches conviu amb les propostes que formen part de festivals coorganitzats, com per exemple el festival de circ Circarte, que té lloc al llarg de tot el mes de setembre i que enguany visibilitza el treball de les dones al circ. També es reediten Festitíteres i el festival Alacant a Escena, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, que programarà espectacles de teatre en valencià com ‘Antígona’, de La Ferroviaria.
 
Del 8 al 16 de novembre s’acollirà la XXVII Muestra de Teatro de Autores Contemporáneos, en què podran veure’s dues produccions pròpies de l’IVC, ‘Dinamarca’ i ‘Tórtola’. A més, l’Institut Valencià de Cultura patrocina la Residència de Traducció Teatral amb seu al Teatre Arniches.
 
S’iniciarà, també, un nou cicle per tal de potenciar el treball de les companyies del sud, ‘Des d’ací’, amb tres estrenes que han rebut ajudes de l’Institut Valencià de Cultura en la convocatòria de les arts escèniques: Col·lectiu Intermitent, Los Recolectores i La Ferroviaria.
 
 ‘Juno a la tardor’
 
El cicle ‘Juno a la tardor’, llançat des de la ciutat d’Alacant fa dos anys com una proposta d’exhibició d’arts plàstiques i escèniques per visibilitzar el treball de les dones creadores, es reedita enguany amb una ampliació del seu abast i la seua durada.
 
Des del 21 de setembre fins al 21 de desembre, tota la tardor, espais de tot el territori valencià, incloent-hi ajuntaments, universitats, museus i la Diputació d’Alacant, programaran dansa, teatre, tallers, música i exposicions amb el vincle comú de posar en valor la tasca de les dones creadores.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info