IVC > Cicle ‘Cinema en valencià 1933-2023’

24 de març de 2023

Nova Imatge: La Filmoteca Valenciana

Cicle ‘Cinema en valencià 1933-2023’

L’Institut Valencià de Cultura presenta el cicle ‘Cinema en valencià 1933-2023’ amb una marca renovada: La Filmoteca Valenciana

  • El cicle arrancarà el 25 d’abril i farà un recorregut per noranta anys d’història del cinema en valencià
  • La nova marca de La Filmoteca Valenciana ha estat dissenyada per l’estudi col·laboratiu Democràcia Estudio
 
València (24.03.24). Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha presentat la nova marca de La Filmoteca Valenciana dissenyada per l’estudi col·laboratiu Democràcia Estudio, del qual formen part els ontinyentins Javi Tortosa com a director creatiu i Marta Tortosa com a consultora.
 
La nova identitat corporativa estarà present en tots els llibres, cartells, fullets i programes de mà editats per La Filmoteca Valenciana a partir d’ara, així com en els seus continguts en el web de l’IVC i en les seues xarxes socials.
 
El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, Francesc Felipe, ha assenyalat que “el propòsit d’aquesta renovació de la identitat corporativa és donar visibilitat a la marca Filmoteca Valenciana que havia estat associada als noms d’IVAECM-Filmoteca de la Generalitat Valenciana i després IVAC-La Filmoteca”, i ha continuat: “L’objectiu d’aquesta nova identitat i denominació de La Filmoteca Valenciana també és homologar-nos amb altres filmoteques de l’Estat espanyol, com Filmoteca Española, Euskadiko Filmategia, Filmoteca Canaria, Filmoteca de Andalucía o Filmoteca de Catalunya”.
 
Sobre el nou disseny, Javi i Marta Tortosa comenten: “La imatge de La Filmoteca Valenciana és el resultat d’una bona relació amb l’equip de treball. Una cohesió que ha permés crear un complet ‘brief’ com a punt de partida immillorable per a arribar a una perfecta solució narrativa. Així, a escala conceptual, hem arribat a una marca basada en la llum, que ha construït la base formal de la seua identitat a través de l’exposició de les imatges”.
 
“La nova marca de La Filmoteca Valenciana posa en valor la cultura pop i el punk. Publicacions que respiren l’estètica dels fanzines d’autoedició, amb imatges contrastades i posteritzades que donen pas a una composició aparentment caòtica però ordenada. Un ‘revival’ dels anys setanta com a proposta per a connectar amb un públic jove, més sensible, crític i consumidor cultural insaciable”.
 
Cicle ‘Cinema en valencià 1933-2023’
 
Coincidint amb aquesta renovació de la imatge corporativa, la Filmoteca Valenciana ha anunciat la celebració del cicle ‘Cinema en valencià 1933-2023’, un recorregut per noranta anys d’història del cinema en valencià.
 
El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia, Francesc Felipe, ha assenyalat que “és necessari, com a Filmoteca Valenciana, projectar, recuperar i visibilitzar els 90 anys d’història del cinema en valencià, així com continuar traçant per al futur una genealogia des dels orígens del nostre cinema fins a l’actualitat. El cicle pot contribuir a plantejar una reflexió sobre el passat i el present del cinema valencià i sobre la presència de la nostra llengua en les pantalles”.
 
El cicle s’iniciarà el dimarts 25 d’abril, Dia de les Corts Valencianes, amb la projecció del migmetratge de 39 minuts ‘El fava de Ramonet’ (1933), dirigit per Juan Andreu, que és la primera pel·lícula rodada en valencià. El cicle s’ha concebut com un recorregut cronològic per la història del cinema en valencià.
 
Després de la projecció del migmetratge ‘El fava de Ramonet’, La Filmoteca Valenciana projectarà una selecció de curtmetratges i documentals del cinema independent valencià dels anys setanta i huitanta conformada per ‘Sega cega’ (1972), de Josep Gandia Casimiro; ‘Carles Salvador. Elogi d’un Xiprer’ (1979), d’Alfred Ramos i Joan Vergara; ‘D’una matinada’ (1972), de María Montes; ‘El misteri dels cines desapareguts’ (1984), d’Antonio Llorens i Pedro Uris; ‘Estiuejant a la ciutat’ (1972), de Juan Vergara, i ‘Terres d’arròs’ (1973), d’Alfred Ramos i Joan Vergara.
 
En els mesos següents i fins al 25 d’abril de 2024, La Filmoteca Valenciana té previst projectar ‘Un negre amb un saxo’ (1989), de Francesc Bellmunt; ‘L’arbre de les cireres’ (1998), de Marc Recha; ‘L’illa de l’holandés’ (2001), de Sigfrid Monleón; ‘A tornallom’ (2002), d’Enric Peris i Miguel Castro; ‘La innocència’ (2019), de Lucía Alemany; ‘La banda’ (2019), de Roberto Bueso; ‘Camagroga’ (2019), d’Alfonso Amador, i ‘La mort de Guillem’ (2020), de Carlos Marqués-Marcet, entre altres.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info