Abonament Cultural Valencià

Què és l’Abonament Cultural Valencià?

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, posa en marxa l’Abonament Cultural Valencià, que atorga avantatges de caràcter econòmic i operatiu, amb desgravacions del 21 % en abonaments i inscripcions com a soci en espais culturals.
Aquesta mesura s’emmarca en el Pla estratègic cultural #FesCultura i té com a finalitat incentivar els hàbits de consum cultural dels valencians i valencianes i impulsar la fidelització del públic habitual, per a aconseguir així augmentar l’assistència als nostres espais culturals i recuperar i enfortir el teixit laboral i empresarial del sector.

Des de quan es farà efectiu?

Els avantatges de l’abonament cultural valencià es es faran efectives des de l’1 de gener de 2018. S’implementarà als espais privats i públics que ho sol·liciten mitjançant convenis.

Qui se’n pot beneficiar de la desgravació?

Els valencians i valencianes (empadronats a la Comunitat Valenciana) amb rendes inferiors als 50.000 euros es podran desgravar el 21% del cost de l’abonament fins a 150 euros a l’any. Els abonaments de l’IVC són de cinc espectacles d’arts escèniques i música, o de deu projeccions en el cas de la cinematografia.

On s’aplica actualment?

L’Institut Valencià de Cultura ofereix un abonament per a la Sala Berlanga de la Filmoteca, amb 10 sessions; un carnet d’abonament per a menors de 35 anys per a qualsevol sessió del Teatre Principal i del Teatre Rialto; un abonament d’arts escèniques per al Teatre Principal de Castelló; un abonament per a música i un Abonament Jove per a l’Auditori de Castelló, i un altre abonament per a les funcions de teatre del Teatre Arniches, d’Alacant.
A més, l’IVC també oferirà abonaments per a sessions de festivals propis com Cinema Jove, Sagunt a Escena i Dansa València.

Entitats com Cines Lys, Cines Babel, Teatre Calixto III de Canals, Teatre Olympia, Teatro Círculo, Espacio Inestable, Teatre Micalet, Teatre Talia, CAT de Catarroja, Auditori de Torrent, Auditori de la Vall d’Uixó o Sala Loco Club també inclouran els avantatges de l’abonament cultural valencià a través de la seua targeta de socis o de la creació d’abonaments per a espectacles.

Com s’efectuarà la desgravació?

Per a poder gaudir dels descomptes, les persones que adquirisquen els abonaments en taquilla hauran de facilitar les seues dades personals i el número de DNI i fer efectiu el pagament del mateix amb targeta de crèdit o transferència bancària. Així, el ciutadà o ciutadana podrà afegir en l’esborrany de la declaració la desgravació corresponent per l’adquisició de l’abonament.

Com es pot establir l’abonament en una sala o festival?

Per a establir l’abonament en altres espais privats i públics cal que aquestos ho sol·liciten a l’IVC per tal d’iniciar un conveni específic.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info