IVC > Publicades les ajudes d'arts escèniques

30 de juny de 2020

Publicades les ajudes d'arts escèniques

Marzà: 'Augmentem un 56 % les ajudes al sector de les arts escèniques fins a arribar als 5 milions d'euros'

 Aquest dimarts s'ha publicat la nova convocatòria d'ajudes a teatre i circ en el DOGV amb un pressupost de 4,2 milions d'euros, un 56 % més que en 2019 
- També s'ha publicat la nova convocatòria per a dansa, que puja un 58 % respecte a l'any passat i arriba als 790.000 euros
 


La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura, ha publicat en el DOGV les convocatòries d'ajudes a les arts escèniques, basades en una nova ordre de bases adaptada a la singularitat d'aquest sector cultural. 

D'una banda, es pot consultar la convocatòria específica per a teatre i circ, que té un pressupost de 4,2 milions d'euros, un 56 % més que en 2019: consultar ací

De l'altra, la convocatòria d'ajudes a dansa per a 2020, que disposa de 790.000 euros, un 58 % més que en 2019: consultar ací

Segons el conseller Vicent Marzà, "es tracta d'un augment important del pressupost de les ajudes, ja que mai abans s'havia arribat a aquesta quantitat, però sobretot la rellevància recau en el replantejament d'aquestes subvencions i la seua adaptació a la singularitat de les arts escèniques amb l'objectiu de reactivar aquesta indústria cultural valenciana per a permetre una millor consolidació professional i artística".

En aquest sentit, la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, ha afegit que "les noves convocatòries de les ajudes d'arts escèniques a teatre, dansa i circ és la culminació d'aquests objectius per tal d'agilitzar els tràmits i dotar d'estabilitat les empreses culturals, incorporant-hi una nova modalitat com la de gires i elevant els topalls màxims per als beneficiaris".

Les novetats de les ajudes a teatre, circ i dansa

Les noves convocatòries que es publiquen hui són fruit del període de reflexió conjunta amb el sector i incorporen nous criteris de valoració per a garantir la perspectiva de gènere, l'impacte dels projectes en la vertebració territorial valenciana, la incidència social de les propostes, l'equilibri entre professionals consolidats i emergents, el foment més gran de l'ocupació i l'atenció a la diversitat de manifestacions artístiques.

Així mateix, s'incrementen les quanties màximes de les ajudes en cada modalitat.

Flexibilitat justificativa per la crisi sanitària

En la convocatòria d'enguany es flexibilitzen les justificacions pels efectes de la COVID-19 en el sector cultural. Hi ha un augment en la justificació de les despeses estructurals de les empreses (55 % per a sales, gires i fires; 45 % producció professional emergent; 35 % associacions, festivals i formació i investigació) pels problemes que ha comportat la suspensió de l'activitat.

A més, es podrà avançar fins a un 60 % de l'ajuda concedida una vegada estiga resolta per tal de millorar la liquiditat de les empreses.

Les estrenes dels espectacles en viu es podran justificar en funció de les restriccions causades per la crisi sanitària. Es justificaran els enregistraments en vídeo, les reproduccions en 'streaming' o les estrenes en sales d'exhibició sense públic.

Així mateix, podran subvencionar projectes que s'hagen suspés a causa de l'estat d'alarma però que hagen incorregut en despeses.

Finalment, per a facilitar les gires de les companyies, s'acceptaran espectacles deficitaris en el projecte de gira, en els quals el contractant només pague un 55 % del caixet de l'espectacle.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 963 539 300
ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info