Avís de galetes

Què són les galetes i para què les utilitza la web de l'Institut Valencià de Cultura


Les galetes són petits arxius que es poden instal·lar en el seu equip a través de les pàgines web.

La web de l'Institut Valencià de Cultura utilitza galetes d'analítica web per a mesurar i analitzar la navegació dels usuaris en la seua pàgina web. Les galetes d'analítica són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, tenen la finalitat de quantificar el nombre de visitants i analitzar estadísticament la utilització que fan els usuaris dels nostres serveis. Gràcies a açò podem estudiar la navegació per la nostra pàgina web, i millorar així l'oferta de productes o serveis que t'oferim.

A través de l'analítica web no obtenim informació sobre el seu nom, cognoms o adreça de correu electrònic o postal. La informació que s'obté és la relativa al nombre d'usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seua durada, el navegador que utilitza, l'operador que  presta el servei, idioma, el terminal que utilitza o la ciutat a la qual està assignada la seua adreça IP.

La pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura utilitza Google Analytics, un servei d'analítica web desenvolupada per Google, que presta un servei de mesurament i anàlisi de la navegació en la nostra pàgina web. Google pot utilitzar les dades per a millorar els seus serveis i oferir serveis a altres empreses.

__utma, __utmb, __utmc, __utmd, __utmv, __utmz

En el lloc web de Google pot consultar la descripció de les galetes utilitzades pel seu sistema Google Analytics. Més informació ací.
 
Pot trobar més informació sobre aquest tema i inhabilitar l'ús d'aquestes galetes ací.

A més, aquesta pàgina web utilitza botons socials de llocs web externs perquè els seus usuaris puguen compartir pàgines web o seleccionar-les com a favorites (Facebook, Twitter). Aquests llocs poden registrar informació sobre les seues activitats en Internet, incloent la web de l'Institut Valencià de Cultura. Pot revisar les polítiques de privadesa d'aquests llocs web per a saber com utilitzen la informació i per a conèixer com pot eliminar aquesta informació, i pot gestionar l'ús de galetes a través del navegador instal·lat en el seu ordinador. 
 

Aquesta és la nostra política completa de galetes

 

a) Ús de galetes

b) Tipologia, finalitat i funcionament de les galetes

c) Desactivació de galetes en els principals navegadors

d) Conseqüències de desactivar les galetes

 

 

a) Ús de galetes

 

La web de l'Institut valencià de Cultura  usa galetes i altres mecanismes similars (a partir d’ara, galetes). Les galetes són fitxers que s’envien a un navegador per mitjà d’un servidor web amb la finalitat de registrar l’activitat de l’usuari en una web determinada (a partir d’ara, els serveis). La primera finalitat de les galetes és facilitar a l’usuari un accés més ràpid als serveis seleccionats. Així mateix, les galetes personalitzen els serveis facilitant i oferint a cada usuari informació que li interessa o que pot interessar-li, segons l’ús que fa dels serveis.

 

 

S’usen galetes per a personalitzar i facilitar al màxim la navegació de l’usuari. S’associen únicament a un usuari anònim i el seu ordinador, i no proporcionen referències que permeten saber informació personal de l’usuari. L’usuari pot configurar el seu navegador perquè notifique i rebutge la instal·lació de les galetes enviades, sense que això perjudique la possibilitat de l’usuari d’accedir als continguts del web. No obstant això, cal tenir present que la qualitat de funcionament de la pàgina web pot disminuir.

 

b) Tipologia, finalitat i funcionament de les galetes

 

Les galetes, segons la permanència, poden dividir-se en galetes de sessió o permanents. Les primeres expiren quan l’usuari tanca el navegador. Les segones expiren quan es compleix l’objectiu per al qual s’han creat o quan s’esborren manualment.

Així mateix, segons l’objectiu que tenen, les galetes poden classificar-se de la manera següent:

 

 

GALETES DE RENDIMENT.


Aquesta classe de galeta recorda les vostres preferències per a les eines que hi ha disponibles en els serveis, per tant, no heu de tornar a configurar el servei cada vegada que el visiteu. A tall d’exemple, en aquesta tipologia s’inclouen:

 

• Ajustos de volum de reproductors de vídeo o so.

• Les velocitats de transmissió de vídeo que siguen compatibles amb el vostre navegador.

• Els objectes desats en el “carretó electrònic” en els serveis de comerç electrònic com ara botigues.

 

GALETES DE GEOLOCALITZACIÓ.


Aquestes galetes serveixen per a saber en quin país es troba l’usuari quan sol·licita un servei. Aquesta galeta és totalment anònima i només s’usa per a ajudar a orientar el contingut a la ubicació.

 

GALETES DE REGISTRE.


Les galetes de registre es creen quan l’usuari es registra o quan inicia la sessió, i s’usen per a identificar-lo en els serveis amb els objectius següents:

 

• Mantenir l’usuari identificat de manera que si tanca un servei, el navegador o l’ordinador i més tard o un altre dia torna a entrar en aquest servei, continuarà identificat, cosa que facilita la navegació de l’usuari sense haver de tornar a identificar-se. Aquesta funcionalitat es pot suprimir si l’usuari prem la funcionalitat “tanca la sessió”, de manera que aquesta galeta s’elimina i la pròxima vegada que l’usuari entra al servei ha d’iniciar la sessió per a estar identificat.

 

• Comprovar si l’usuari està autoritzat a accedir a determinats serveis. 

Així mateix, alguns serveis poden usar connectors amb xarxes socials com ara Facebook i Twitter. Quan l’usuari es registra en un servei amb credencials d’una xarxa social, autoritza la xarxa social a desar una galeta persistent que recorda la seua identitat i li garanteix accés als serveis fins que expira. L’usuari pot esborrar aquesta galeta i revocar l’accés als serveis mitjançant xarxes socials actualitzant les seues preferències en la xarxa social que especifica.

 

GALETES ANALÍTIQUES.


Cada vegada que un usuari visita un servei, una eina d’un proveïdor extern (Prestashop, etc.) es crea una galeta analítica en l’ordinador de l’usuari. Aquesta galeta, que sols es crea en la visita, serveix en pròximes visites per a identificar de forma anònima el visitant. Els objectius principals que es persegueixen amb aquesta galeta són:

 

• Permetre la identificació anònima dels usuaris a través de la galeta (identifica navegadors i dispositius, no persones) i, per tant, el càlcul aproximat del nombre de visitants i la tendència en el temps.

• Identificar de manera anònima els continguts més visitats i, per tant, més atractius per als usuaris.

• Saber si l’usuari que accedeix al servei és nou o repeteix la visita.

Important: llevat que l’usuari decidisca registrar-se en un servei, la galeta no va associada mai a cap dada de caràcter personal que puga identificar-lo.

 

Aquestes galetes s’usen només amb propòsits estadístics que ajuden a l’optimació de l’experiència dels usuaris en el lloc web.

 

c) Desactivació de galetes en els principals navegadors:

 

Normalment és possible rebutjar les galetes del navegador, o rebutjar les galetes d’un servei en particular.

Tots els navegadors moderns permeten canviar la configuració de galetes. Aquests ajustos normalment es troben en les opcions o preferències del menú del navegador. Així mateix, es pot configurar el navegador o el gestor de correu electrònic, i també instal·lar complements gratuïts a fi d’evitar que es descarreguen els píxels invisibles (web bugs) en obrir correus.

 

Configuració de galetes i de la navegació privada en cadascun dels navegadors principals:

 

• Internet Explorer: Eines -> Opcions d’Internet -> Privadesa -> Configuració.

Per a més informació, consulteu l’ajuda de Microsoft o l’ajuda del navegador.

• Firefox: Eines -> Opcions -> Privadesa -> Historial -> Configuració personalitzada.

Per a més informació, consulteu l’ajuda de Mozilla o l’ajuda del navegador.

• Chrome: Configuració -> Mostra opcions avançades -> Privadesa -> Configuració de contingut.

Per a més informació, consulteu l’ajuda de Google o l’ajuda del navegador.

• Safari: Preferències -> Seguretat.

Per a més informació, consulteu l’ajuda d’Apple o l’ajuda del navegador.

 

d) Conseqüències de desactivar les galetes

 

Algunes funcionalitats dels serveis queden desactivades com, per exemple, mantenir-se identificat, mantenir les compres en el “carretó electrònic” en un servei de comerç electrònic, rebre informació dirigida a la localització o la visualització d’alguns vídeos.

 

ACTUALITZACIONS I CANVIS EN LA POLÍTICA DE PRIVADESA / GALETES.


La web de l'Institut valencià de Cultura pot modificar aquesta política de galetes segons les exigències legislatives, reglamentàries o amb la finalitat d’adaptar-la a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. Per això s’aconsella als usuaris que la visiten periòdicament.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info