IVC > Taller d'autogestió cultural a Espai LaGranja

24 de gener de 2024

Taller d'autogestió cultural a Espai LaGranja

  • El curs, impartit per la gestora cultural Mónica Pérez, es durà a terme del 29 de gener al 19 de febrer
  • L'objectiu és ajudar les persones que comencen la seua carrera com a treballadors culturals a tindre un millor coneixement del sector 

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), posa en marxa en Espai LaGranja el taller ‘Tu mateix amb el teu mecanisme: eines bàsiques per a l'autogestió cultural’, impartit per la gestora cultural Mónica Pérez, que es farà del 29 de gener al 19 de febrer.

Este curs té com a objectiu acostar el coneixement del sector cultural a les persones que comencen a fer els seus primers passos com a treballadors culturals. Per a fer-ho, es donaran les claus als professionals per a estructurar l'organització, el finançament i la continuïtat dels projectes artístics en el nou context cultural.

La formació dotarà els participants de coneixements que els permetran analitzar la viabilitat de la seua idea, elaborar pressupostos i documents per a buscar finançament i/o venda, entendre les fases i mecanismes bàsics de la producció i el funcionament de convocatòries públiques, com ara subvencions, licitacions o concursos.

Així mateix, s'estudiarà l'actual context de creació vinculat a les residències i a les xarxes de col·laboració i s'analitzarà com influïxen els contextos relacionals, tant en l'experiència del públic com en la mateixa definició dels projectes creatius.

Altres iniciatives d'Espai LaGranja

D'altra banda, Espai LaGranja reprén ‘Els cafés amb…’, una iniciativa d'assessorament en la qual, a través d'una sèrie de trobades personalitzades, s'analitzen i es definixen les prioritats dels creadors a través de l'exploració d'estratègies i el disseny d'un pla de treball per a impulsar els projectes. 

Per estes consultories ja han passat més de 45 artistes als quals se'ls ha fet un escrutini i anàlisi dels seus projectes artístics particularment centrats en els processos de gestió i producció i se'ls ha ajudat a elaborar propostes de canvi i millora. 

El director d'Espai LaGranja, Guillermo Arazo, ha destacat la voluntat que hi ha des d'este centre de creació “d'ajudar a innovar i millorar les pràctiques artístiques”. 

En este sentit, ha assenyalat que tant el taller d'autogestió com les consultories “són una invitació a aprofundir sobre com es fa hui dia cultura, a repensar els nostres treballs, millorar les pràctiques de planificació, gestió i avaluació dels projectes”.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info