IVC > Tancament Festival Ensems

23 de setembre de 2022

Tancament Festival Ensems

Festival Ensems

Les bandes municipals de Castelló de la Plana i Alacant posen el punt final al festival Ensems
 
  • Les dues bandes interpretaran peces de Jerry Goldsmith, Karel Husa, Sixto Herrero, José Luis Escrivà o Miguel Matamoro
  • La programació del festival es tancarà també amb el conjunt de cambra luxemburgués United Instruments of Lucilin
 
València (23.09.22). La 44a edició del festival Ensems de música de nova creació, organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, es tancarà aquest cap de setmana amb la participació de dues bandes simfòniques de Castelló de la Plana i Alacant, i del conjunt de cambra luxemburgués United Instruments of Lucilin. Així mateix, es clausurarà el projecte pedagògic ‘X-Ensems’, en el qual participen alumnes de diversos conservatoris de la Comunitat Valenciana.
 
Bandes de música en Ensems
 
Des de l’any 2020, el festival Ensems i les bandes simfòniques municipals de les tres capitals valencianes han col·laborat en diversos espectacles i, enguany, aquestes formacions tornaran a estar presents per a mostrar les múltiples facetes de la música de nova creació.
 
En primer lloc, la Banda Simfònica Municipal d’Alacant actuarà el dissabte 24 de setembre a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) a les 20.00 hores sota la direcció de José Vicente Díaz Alcaina. El programa inclourà partitures dels compositors Jerry Goldsmith, Pedro Salinas i Sixto Herrero.
 
D’altra banda, la Banda Simfònica de Castelló de la Plana tocarà el diumenge 25 a les 11.30 h a l’Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana Alta. Sota la direcció de Marcel Ortega, la formació atacarà tres obres diferents. El concert començarà amb ‘Passacaglia’ (2022), de Miguel Matamoro, continuarà amb ‘Battement d’ailes’ (2017), del riolenc J. L. Escrivà, i finalment, s’interpretarà ‘Apotheosis of this Earth’ (1971), del txecoamericà Karel Husa.
 
Finalment, la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida en aquesta ocasió per Àngel Escutia, i que estava programada per al diumenge 25 de setembre, s’ha vist obligada a ajornar la seua actuació per circumstàncies sobrevingudes. La nova data es donarà a conéixer per mitjà de xarxes socials i en les pàgines oficials del festival i de la BSMV.
 
La 44a edició del festival Ensems es clausurarà el diumenge 25 amb el conjunt de cambra United Instruments of Lucilin. La formació luxemburguesa actuarà al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts de València en dos horaris diferents: les 11.00 i les 19.00 h. El septet, especialitzat en la difusió de la música contemporània, interpretarà la peça per al públic jove i familiar ‘Deine Freunde aus der Ferne’ (Els teus amics de lluny; 2022), del compositor Toshio Hosokawa i l’escriptora Yoko Tawada. United Instruments of Lucilin comptarà amb la participació de l’actriu valenciana Marta Chiner, que, a més de formar part de l’elenc de pel·lícules, obres de teatre i sèries de televisió, també ha participat en òperes i musicals.
 
Activitats pedagògiques
 
Després dels concerts a Alacant i Castelló de la Plana, el projecte pedagògic ‘X-Ensems’, dirigit a l’experimentació i creació sonora, es tancarà el dissabte 24 a les 12.00 h al Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts. En esta iniciativa participen diverses agrupacions d’estudiants de grau elemental i professional, com el Conservatori Professional de Música ‘Guitarrista José Tomás’ i el Conservatori Professional de Dansa ‘José Espadero’ d’Alacant, el Conservatori Professional de Música d’Utiel, el Conservatori Professional de Música ‘Mariano Pérez Sánchez’ de Requena i l’aula de composició del Conservatori Superior de Música de València. Els compositors David Leal i Joan Gómez són els autors de les peces encarregades per l’IVC.
 
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

IVC

Tel. 962 936 621
ivc@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info