IVC > Música > Agenda > Cant de la sibil·la

29 de novembre de 2019 · Catedral de València

Cant de la sibil·la

Horaris: Divendres: 29 de novembre 19.30h

El Cant de la Sibil·la, com a preludi al Nadal, s'interpreta cada any en la Catedral de València, que acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s'escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot en l'Antiga Corona d'Aragó. Després del Concili de Trento la seua interpretació va desaparèixer i avui només es manté a Mallorca i a L'Alguer (Sardenya). De les moltes versions que es conserven, es restaura ací la versió valenciana, influenciada per la tradició toledana i mallorquina, declarada en 2010 com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 


El Cant de la Sibil·la és una de les representacions més significatives al voltant del naixement de Crist que es coneixen, implantada per Jaume I d'Aragó després de la conquesta de València. Les sibil·les eren dones que es creien inspirades pels déus, totes verges i profetes. Entre elles, la Sibil·la Eritrea era l'encarregada d'anunciar el dia del Judici Final i l'arribada de Jesucrist al món. Encara que la Sibil·la és la figura per excel·lència de l'oracle grec, el cristianisme es va apropiar d'ella per a atemorir a la població amb els seus presagis sobre l'Apocalipsi.
Capella de Ministrers

Coral Catedralícia

Escolania de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desamparats 

Escola Superior d'Art Dramàtic


Carles Magraner, direcció musical

Jaume Martorell, direcció escènica

Luis Garrido, direcció de l’Escolania i la Coral Catedralícia

Josep Lluis Sirera, creació de dramatúrgia i assessorament històric
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info