IVC > Música > 'El piano a l’Acadèmia'

04 de març de 2019

L’IVC i l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos presenten el disc

'El piano a l’Acadèmia'

L’Institut Valencià de Cultura presenta el disc ‘El piano a l’Acadèmia’, una iniciativa de l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos de València que conté diferents peces de compositors valencians interpretades pel pianista Bartomeu Jaume.

El disc ha sigut presentat per Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura; Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura; Manuel Muñoz, president de l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos de València; i el pianista i acadèmic Bartomeu Jaume, que ha interpretat algunes peces de Matilde Salvador i Maria Teresa Oller que s’inclouen en el disc.

El disc inclou obres de petita durada de Matilde Salvador, Joaquín Rodrigo, Amando Blanquer, Luis Blanes, Eduardo López-Chávarri, Maria Teresa Oller, José Báguena Soler i César Cano; tots aquests, acadèmics en el seu moment de l’Acadèmia de Belles Arts, interpretades pel mestre Bartomeu Jaume.

“Un dels objectius de l’Institut Valencià de Cultura és protegir i difondre el patrimoni cultural valencià. I aquesta iniciativa de recopilar peces per a piano d’autores i autors valencians que han sigut membres de l’Acadèmia és una recuperació i posada en valor en primer ordre”, ha explicat

“Hem de dir que aquest projecte amb l’Acadèmia ha sigut una col·laboració molt fluïda, el procés de treball ha sigut un autèntic goig i no puc oblidar donar les gràcies a Jorge García, de l’Institut Valencià de Cultura, que ha supervisat el projecte. A més, en aquesta línia de treball podem anunciar que recuperarem l’edició de discos amb la col·lecció de patrimoni musical valencià, que és una manera de treballar per la nostra música”, ha afegit Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC.

“Estem molt satisfets per la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia; ha estat una tasca molt favorable i un veritable reconeixement a la nostra institució. És molt positiu que aquestes obres interpretades per Bartomeu Jaume puguen estar a l’abast del màxim de gent possible amb aquesta producció discogràfica. Des de l’Acadèmia ens volem acostar a la societat i aquesta és una de les millors maneres de fer-ho”, ha explicat el president de l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos, Manuel Muñoz.

“Tot el que inclou el disc és per a mi una música absolutament entranyable, perquè tots els compositors que inclou han tingut un tracte personal molt directe amb mi, directament ells, o en el cas dels que no he conegut, amb els seus familiars. És una perspectiva de la música molt actual, la primera composició és de 1913 i s’estenen al llarg de tot el segle XX, amb l’excepció de la peça contemporània inclosa de César Cano”, ha afegit Bartomeu Jaume, acadèmic i pianista, i principal impulsor del disc.

El disc ‘El piano a l’Acadèmia’ ja es troba a la venda i es pot adquirir a LLIG, la llibreria de la Generalitat.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info