IVC > Música > I Congrés Internacional Música a la Llum

04 de juliol de 2018

I Congrés Internacional Música a la Llum

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i l'FSMCV convoquen un congrés internacional sobre el patrimoni documental de les bandes de música

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb la col·laboració de la Universitat de València, han convocat el I Congrés Internacional Música a la Llum sobre el patrimoni documental de les bandes de música.

El congrés, que se celebrarà del 13 al 15 de desembre a la Universitat de València, s'emmarca dins de les activitats del programa 'Música a la llum', patrocinat per Bankia i que sorgeix en 2016 dins del projecte 'Bankia escolta València' amb l'objectiu de col·laborar amb les societats musicals en la descripció, conservació i difusió del patrimoni cultural que s'ha anat reunint al voltant de les seues bandes.

'Música a la llum' preveu també el foment de la investigació sobre el patrimoni de les societats musicals, amb iniciatives com aquest congrés internacional. En el seu conjunt, les bandes custodien un patrimoni tan gran i valuós com poc conegut.

L'estudi de la música per a bandes està creixent i incorporant-se progressivament a l'àmbit acadèmic. Amb el Congrés Música a la Llum, que se celebrarà al centre cultural La Nau de la Universitat de València entre el 13 i el 15 de desembre, els organitzadors volen contribuir a aquest creixement, coincidint amb l'any europeu del patrimoni cultural.

El congrés inclourà conferències convidades a càrrec de figures destacades com els directors, compositors i investigadors valencians Bernardo Adán Ferrero, José Rafael Pascual Vilaplana o Cristóbal Soler.

També hi participaran el nord-americà Richard Scott Cohen, vicepresident de The International Society for Research and Promotion of Wind Music; el portugués André Filipe Oliveira Granjo, director de banda i investigador de l'Institut d'Etnomusicologia de Portugal; la italiana Savina Benelli, arxivera del teatre Alla Scala de Milà; el director de banda i professor d'origen belga Frank de Vuyst; Ramón Sobrino, catedràtic de Musicologia a la Universitat d'Oviedo, així com els investigadors del món de les bandes Salvador Astruells i Frederic Oriola.

El congrés oferirà també taules redones sobre la recuperació del patrimoni de les bandes oblidat i la col·laboració creixent entre els arxius municipals i les bandes per a la conservació i difusió d'aquest patrimoni. A més, hi haurà concerts de banda que posaran l'èmfasi en el repertori del passat.

Els interessats a presentar comunicacions en el congrés sobre el patrimoni musical i documental de les bandes i altres temes relacionats, poden fer-ho fins al 31 d'agost lliurant un resum del seu text i un currículum a través de la web del Congrés

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info