IVC > Música > L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i l'FSMCV convoquen la segona edició dels Premis Bankia al Talent Musical

06 de maig de 2019

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i l'FSMCV convoquen la segona edició dels Premis Bankia al Talent Musical

L'Institut Valencià de Cultura, Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han convocat la segona edició dels Premis Bankia al Talent Musical, als quals es poden presentar candidatures fins al pròxim 30 de juny.

Aquests premis, que formen part del programa 'Bankia escolta València', tenen per objectiu donar suport al desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que desenvolupen projectes d'excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

Els Premis Bankia al Talent Musical tenen cinc categories: premi al músic valencià, premi a la formació musical valenciana de caràcter professional, premi a l'investigador valencià, premi al projecte educatiu musical i premio a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música.

La periodicitat d'aquests premis és biennal, la primera edició es va celebrar en 2017, i l'import de cada una de les cinc categories ascendeix a 20.000 euros.

El president de l'FSMCV, Pedro Rodríguez, ha assenyalat que "aquests premis constitueixen un important impuls per a donar a conéixer el talent musical de la Comunitat Valenciana. Són nombrosos els músics valencians que estan fent una aportació extraordinària a la música tant al nostre país com fora de les nostres fronteres i aquests premis són una manera de reconéixer la seua gran aportació a la cultura".

El director corporatiu de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que "la segona convocatòria d'aquests guardons són una mostra més del compromís de Bankia en el reconeixement a unes societats musicals que representen un fenomen social i cultural d'enorme envergadura a la Comunitat Valenciana i que vertebren el territori".

Des de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular, ha apuntat que "el sector musical valencià necessita ser conegut i reconegut i aquests guardons bianuals contribueixen a fer-ho visible premiant la trajectòria de persones destacades de la nostra música".

Categories dels premis

El Premi al músic valencià premiarà un músic o música professional valencià que desenvolupe una tasca rellevant en matèria musical ja siga en l'àmbit nacional o internacional. Així, el premi es dirigeix a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits musicals. Es valorarà també el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.

El Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional reconeixerà un conjunt instrumental o vocal. El grup haurà de tindre un mínim de tres components, tindre personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident a la Comunitat Valenciana. El jurat també valorarà la seua trajectòria, la rellevància nacional i internacional i la projecció professional.

El Premi a l'investigador valencià premiarà un investigador o investigadora que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol camp com, per exemple, l'educació, la cultura, la sociologia, la història, l'economia, etc. El jurat també valorarà els treballs de recerca com ara tesis doctorals o treballs de fi de màster, i qualsevol publicació o projecte editorial. També es tindrà en compte la rellevància, el rigor científic, l'originalitat, i la potencial capacitat de l'estudi per a transformar o millorar l'ecosistema musical.

El Premi al projecte educatiu musical s'atorgarà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb l'educació musical en qualsevol àrea, ja siga per l'elaboració de materials didàctics o per la utilització de la música com a eina per a la millora d'oportunitats per als estudiants. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no. No obstant això, no poden participar projectes educatius universitaris o de postgrau ni els que pertanyen a centres d'ensenyaments artístics superiors.

El Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música està dirigit a qualsevol entitat jurídica privada o persona física situada a la Comunitat Valenciana i que duga a terme una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. El jurat tindrà en compte, a l'hora de valorar la candidatura la seua trajectòria, la dimensió innovadora i la capacitat per a satisfer les demandes de la societat.

Les candidatures presentades seran valorades i seleccionades per un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, que serà presidit pel president de l'FSMCV. Els guanyadors es donaran a conéixer en la gala de lliurament de premis que se celebrarà el 7 de setembre al Palau de la Música de València.

I edició Premis Bankia al Talent Musical

Els guardonats en la I edició d'aquests premis celebrada en 2017 van ser:

Premi al músic valencià - Carles Santos Ventura 'ex aequo' amb Llorenç Barber Colomer. 
Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional - Capella de Ministrers 'ex aequo' amb Spanish Brass. 
Premi a l'investigador musical - Jorge Sastre Martínez. 
Premi al projecte educatiu musical - 'Experimentarts: música, creativitat i aprenentatge col·laboratiu' de l'IES Arabista Ribera de Carcaixent. 
Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música - Consolat de Mar SL.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info