IVC > Música > NIÑO DE ELCHE
(C)Ricardo Cases

(C)Ricardo Cases

08 de maig de 2021 · Teatre Principal de Castelló

MÚSICA

NIÑO DE ELCHE

Horaris: Dissabte: 19.30 h

Preus: DE 15€ A 3€

NIÑO DE ELCHE, artista multidisciplinari i exflamenc, ha sabut conjuminar en les seues variades propostes artístiques disciplines com el flamenc, el rock, la música contemporània, la performance, la instal·lació sonora, la dansa contemporània, la lliure improvisació, el teatre o la poesia.

Autor de discos com , a Miguel Hernández, Voces del extremo (millor disc de l'any 2015 per a la premsa espanyola) o Colombiana, entre altres, ha publicat a més dos llibres de poemes i converses sobre art titulats No comparto los postres i Morbo legítimo i prepara un tercer volum que veurà la llum a la fi d'any.

Va ser un dels artistes espanyols convidats a Dokumenta14 Kasel-Atenes amb Pedro G. Romero i Israel Galván amb el seu projecte conjunt La Farsa monea i col·labora habitualment amb artistes com l'actriu i dramaturga Angélica Liddell. Ha protagonitzat la pel·lícula Niños somos todos dirigida per Sergi Cameron sobre la música a Bolívia i premiada com a millor documental espanyol en el Festival Inédit.

En 2018 va publicar Antología del cante flamenco heterodoxo, projecte dirigit per l'artista Pedro G. Romero i produït amb Raúl Fernández Refree. Composta per 27 peces, aquesta antologia arreplega les influències flamenques del cantaor reinventades en trencaclosques sonors com El tango de la Menegilda, Les seguiriyas del silogismo o Aguaespejo granadino. Entre les seues influències es troba l'imaginari experimental de Val del Omar, la conceptualitat de Valcárcel Medina, la subversió d'Eugenio Noel o el nacionalisme arrapat de Manuel de Falla, que conviuen amb versions de compositors contemporanis com Crumb, Xostakóvitx, Luigi Nono, Tim Buckley o Mikel Laboa i creacions personals sobre textos d'Antonio Machado, Juli Vallmitjana, Lafargue, Giménez Caballero o Sant Joan de la Creu.

En paral·lel ha col·laborat amb institucions culturals com ara el Museu Thyssen de Madrid, Fundació Tàpies, Museu Picasso de Barcelona, el MACBA, el CAC de Màlaga o el Centre Pompidou de París, entre altres i en 2019 va dirigir el Festival Flamenc Madrid.

El seu últim projecte consisteix en l'exposició titulada “Auto sacramental invisible. Una representació sonora a partir de Val del Omar”. Una instal·lació sonora que es podrà veure a partir del pròxim 6 d'octubre en el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia.

A la fi d'any publicarà el seu tercer llibre, Niño de Elche: in memoriam. Posesiones de un exflamenco.

INTÈRPRETS Niño de Elche, veu / Raúl Cantizano, guitarres
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info