IVC > Música > Notícies > Comença la gira d’‘Aprile, giovinetto incantatore’

20 d'abril de 2023

Cor de la Generalitat

Comença la gira d’‘Aprile, giovinetto incantatore’

  • El Cor de la Generalitat anirà, amb aquest programa, a Benifaió i a les capitals culturals valencianes 2023, Guardamar del Segura i Geldo

  • ‘Aprile, giovinetto incantatore’ és un programa per a veus femenines que interpretaran les dones del Cor de la Generalitat

 

València (20.04.23). El Cor de la Generalitat Valenciana inaugura una gira amb el programa per a veus femenines ‘Aprile, giovinetto incantatore’, que oferirà tres concerts: el 23 d’abril a Guardamar del Segura, el 28 d’abril a Geldo i el 29 d’abril a Benifaió. ‘Aprile, giovinetto incantatore’ és un programa que interpretaran les dones del Cor de la Generalitat Valenciana, amb l’acompanyament al piano de Francisco Hervás i sota la direcció de Jordi Blanch Tordera.

En aquest programa, escoltarem una primera part amb obres de dones compositores o basades en textos de dones: Clara Wieck, Christina Rossetti, Matilde Salvador i Eva Ugalde; i, seguidament, l’agrupació interpretarà cors d’òpera i sarsuela escrits per a veus femenines: obres de Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Francesco Cilea, Jacques Offenbach, Francisco Asenjo Barbieri, Manuel Fernández Caballero i Federico Chueca.

 

El Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i es va crear en 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts de València, al mateix temps que desenvolupa una activitat constant en els principals auditoris espanyols. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori ‘a cappella’, amb una especial atenció als compositors valencians. El seu director titular és Francesc Perales, i Francisco Hervás, el seu pianista acompanyant.

Francesc Perales va nàixer a Xàtiva i va cursar els seus estudis musicals a l’escola de la Societat Musical La Primitiva de Xàtiva i al Conservatori de València, on va obtindre el títol superior de Clarinet. Va estudiar Direcció de Cor i Orquestra amb Eduardo Cifre, José Ferriz i Manuel Galduf, i va obtindre el premi d’honor en ambdues especialitats. En 1983, va obtindre el segon premi en el Concurs Nacional de Direcció d’Orquestra Manuel Palau, i, des de 1988, és director del Cor de la Generalitat Valenciana. Fou membre del Patronat del Palau de les Arts Reina Sofía fins a maig de 2018, i el 2017 va ser nomenat acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Francisco Hervás naix a Besiers (França), comença els seus estudis musicals a l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats de València i ingressa, després, en el Conservatori Superior de Música de València, on cursa estudis de Violí, Piano i Música de Cambra. Des de 1988, ha centrat el seu treball en la música de cambra, especialment en la música per a cant i piano. També col·labora amb el Grup Instrumental de València, el Collegium Instrumentale i l’Orquestra de València. Des de l’any 1983 fins a 1988, va ser organista de la Reial Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València. Des de l’any 1991, és professor d’Acompanyament al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, i, des de 1992, és pianista del Cor de la Generalitat Valenciana.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info