IVC > Música > Notícies > Premis Concurs CaixaBank d’Orquestres

05 de novembre de 2023

Premis Concurs CaixaBank d’Orquestres

L’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria guanyen el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres

  • L’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria s’imposa en la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics
  • L’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna guanya en la categoria Salvador Giner, per a orquestres d’entre 30 i 60 músics

L’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria són les guanyadores del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que s’ha celebrat este diumenge a l’Auditori del Palau de les Arts de València.

La formació de Llíria es va imposar en la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics; mentre que l’orquestra de Tavernes de la Valldigna va guanyar en la categoria Salvador Giner, per a formacions d’entre 30 i 60 músics.

Organitzat per CaixaBank, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el concurs s’emmarca en el programa ‘CaixaBank escolta València’, que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l’activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en este certamen una de les seues accions més importants.

En l’acte d’entrega dels premis van participar el director general de Cultura, Sergio Arlandis; la directora territorial de CaixaBank, Olga García; la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident artístic de l’FSMCV, Manuel Muñoz, i el vicepresident educatiu de l’FSMCV, Remigi Morant.

En la categoria Salvador Giner també ha actuat l’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció de Joan Antoni Bou Vayà.

Per la seua banda, en la categoria Martín i Soler també han concorregut l’Orquestra de la Societat Musical l’Artística Manisense, sota la direcció de Joan F. Miquel Zanón, i l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Rafael Ortí Martínez.

S’ha concedit un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros per a les orquestres guanyadores. Així mateix, les orquestres participants han rebut una col·laboració de 2.000 euros en la categoria Salvador Giner i de 2.500 euros en la categoria Martín i Soler, junt amb un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

A més, el jurat ha concedit un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories. Tots els premis els ha entregat, íntegrament, l’entitat financera.

Premis a la direcció

El premi a la millor direcció en la categoria Salvador Giner ha sigut per a Manuel Godoy, director de l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, i en la categoria Martín i Soler ha sigut per a Juan José Aguado Baena, director de l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria.

El jurat d’esta edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres ha estat format per Virginia Martínez Fernández, Cristóbal Soler Almudéver i Javier Sapiña García. L’acte l’ha conduït la presentadora Laura Grande.

VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

Vinculat al concurs i amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del concurs i les dos que han tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a les capitals culturals 2023 de la Comunitat Valenciana.

‘CaixaBank escolta València’

El programa ‘CaixaBank escolta València’ el va posar en marxa en 2014 CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut València de Cultura (IVC), dirigit a donar suport a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; el concurs, el festival i el cicle de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’, i l’Alqueria Julià - Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l’FSMCV.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info