IVC > Música > Notícies > El Museu de Belles Arts inicia les Nits al Claustre i la mostra de Peiró Coronado

05 de juliol de 2023

Castelló - Museu BBAA

El Museu de Belles Arts inicia les Nits al Claustre i la mostra de Peiró Coronado

  • El cicle Nits al Claustre comença la programació musical aquest dijous amb el concert de Raúl Rodríguez. Solo + La Lupe

  • Divendres, 7 de juliol, a les 19.30 hores, tindrà lloc l’obertura de l’exposició de l’artista Peiró Coronado ‘Símbol i Matèria’ 

 

Castelló de la Plana (05.07.23). L’Institut Valencià de Cultura continua amb la programació cultural d’estiu al Museu de Belles Arts de Castelló. Aquest dijous 6 de juliol a les 22.30 hores, el cicle Nits al Claustre comença amb els concerts de Raúl Rodríguez. Solo + La Lupe i el divendres 7 de juliol, a les 19.30 hores, arriba el torn de l’obertura de l’exposició de l’artista Peiró Coronado.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “volem que la cultura es continue gaudint durant l’estiu i una bona mostra d’això és que els nostres centres programen concerts, activitats, tallers i inauguren noves exposicions”, i hi ha afegit que el Museu de Belles Arts és un bon exemple amb la programació de concerts a l’aire lliure amb el cicle Nits al Claustre o noves obertures com ara la mostra d’aquest divendres de l’artista Peiró Coronado. “Estem en estiu, però això no significa que la cultura estiga de vacances”, ha recordat Ribes. 

Després de l’exitosa inauguració del cicle Nits al Claustre, amb la programació el cap de setmana passat de tres pel·lícules de ‘Cinema valencià a la fresca’, arriba el primer dels set concerts que formen part enguany d’aquest esdeveniment musical les nits d’estiu de la capital de la Plana. 

El dijous 6 de juliol, a les 22.30 hores, tindrà lloc el concert de Raúl Rodríguez. Solo + La Lupe, amb la seua proposta ‘La razón eléctrica’. 

Rodríguez és un músic i antropòleg cultural, productor, compositor i guitarrista. Des de 1992 ha treballat com a músic d’acompanyament amb Kiko Veneno, Martirio (sa mare), Javier Ruibal o Juan Perro. 

Des de 2014 desenvolupa la seua pròpia línia de treball, ‘Antropomúsica creativa de los cantes de ida y vuelta’, amb una trilogia de llibre-discos editats: ‘Razón de son’, ‘La raíz eléctrica’ i el recent ‘La razón eléctrica’, que presentarà en aquest concert al Museu de Belles Arts de Castelló.

El pròxim concert de Nits al Claustre tindrà lloc el dijous 13 de juliol, amb el concert de Judith Neddermann.

L’entrada és lliure fins a completar l’aforament. Més informació en el web .

 

Exposició ‘Peiró Coronado. Símbol i Matèria’

El Museu de Belles Arts exhibeix, per primera vegada a Castelló, una retrospectiva dedicada a l’obra de Fernando Peiró Coronado (Alaquàs, 1932 – Benicarló, 2011), que es pot considerar un dels màxims exponents de l’abstracció en terres valencianes. La mostra, que es podrà veure fins al 22 d’octubre, s’inaugura aquest divendres 7 de juliol a les 19.30 hores. 

Artista aïllat dins de la seua generació, però molt vinculat amb els focus artístics d’avantguarda de Barcelona i Saragossa. L’exposició, comissariada per Sílvia Tena, reuneix més de setanta obres, algunes de les quals inèdites, que repassen la seua trajectòria des de l’inici, que arranca amb un figurativisme chagallià i, més tard, amb un postcubisme, en la línia de Braque o Picasso, fins a endinsar-se en una visió molt més cosmològica i informalista. Un artista que mostra un llenguatge plàstic en què es barregen la filosofia, la literatura, la mística, la poesia visual o la música.

L’exposició està concebuda com a la primera gran retrospectiva d’aquest artista en terres valencianes. Una mostra d’alt valor, per presentar innombrable material inèdit d’un dels millors artistes informalistes del territori valencià, en la línia del surrealisme de Dau al Set, l’estètica esotèrica d’Antoni Tàpies, el brutalisme de Georges Bataille o la literatura de tradició hispana (San Juan de la Cruz, entre altres).

El projecte se situa dins d’una línia d’investigació acadèmica de revisió de valors de l’art contemporani, que busca contextualitzar i analitzar propostes artístiques la base de les quals siga el llenguatge integrador entre les arts (música, literatura, filosofia i pintura principalment), en un discurs conceptual basat en diversos corrents de pensament. Una mescla de llenguatges que en Peiró Coronado assoleix el seu zenit des de finals dels anys setanta.
Amb un plantejament profundament analític, l’exposició pretén mostrar al públic una àmplia retrospectiva d’acostament reflexiu a la seua postura vital, les seues temàtiques, la vinculació que té amb la música i la poesia, tot això per a dibuixar la seua trajectòria vital i artística.

L’entrada a la mostra és gratuïta. L’horari de visita del museu és de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns, tancat. 

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info