IVC > Música > Notícies > La Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions inicia la 20a edició

07 de juny de 2023

Música

La Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions inicia la 20a edició

  • El projecte que uneix grans col·lectius culturals del territori, finançat per l’Institut Valencià de Cultura, enceta un nou cicle

  • El cicle d’intercanvis s’allarga fins al 15 d’octubre i té previst arribar al miler d’actuacions

València (07.06.23). La Campanya de Concerts d’Intercanvis entre Federacions, posada en marxa per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i finançada per l’Institut Valencià de Cultura, comença aquest mes de juny la vintena edició, amb la previsió d’arribar al miler d’actuacions fins al 15 d’octubre, quan finalitze el cicle actual.

L’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han posat en marxa la nova edició d’aquesta iniciativa, que compta amb la participació de la Federación de Coros de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), la Federación de Folklore de la Comunitat Valenciana (FFCV), la Federació Valenciana de Dolçainers/eres i Tabaleters/eres (FVDiT) i la Federació d’Orquestres i Rondalles de Pols i Pua de la Comunitat Valenciana (FORPPCV).

El global de concerts previstos per a la temporada actual supera els 930 realitzats en 2022, que van portar actuacions a 420 municipis de totes les comarques de la Comunitat Valenciana. La campanya passada va reunir més de 26.000 músics i 200.000 espectadors, xifres que converteixen aquest circuit en una de les iniciatives més importants del calendari cultural en el territori.

L’actual cicle tornarà a recórrer tota la geografia valenciana durant més de quatre mesos. El format serà el que ha consagrat l’èxit d’aquest model i que estableix la reciprocitat entre agrupacions. D’una banda, l’entitat sol·licitant s’encarregarà d’organitzar un concert en què també participe una altra de les entitats recollides en aquestes bases. El concert conjunt haurà de ser respost, al seu torn, mitjançant la participació en una actuació organitzada per aquesta altra entitat.

 

FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana està integrada actualment per 550 societats musicals, que, amb les seues respectives escoles de música, reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats.

Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueix un moviment artístic, social i educatiu considerat únic en el món. Per això, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut reconegudes com a bé d’interés cultural immaterial (BIC), manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial i recurs turístic de primer ordre per la Generalitat Valenciana.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info