IVC > Música > Notícies > La JOGV comença els concerts de la Trobada d’Estiu

19 de juliol de 2023

Jove Orquestra GVA

La JOGV comença els concerts de la Trobada d’Estiu

  • La Trobada d’Estiu de la Jove Orquestra conclourà amb quatre concerts a Borriana, Llíria, Buñol i València

  • En el programa dels concerts destaca l’estrena absoluta de l’obra encàrrec de l’IVC, ‘Contrafactum 1: de Cabanilles’, a Josep Planells, compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat 2023-2024

 

València (19.07.23). La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclou la Trobada d’Estiu amb quatre concerts: el 19 de juliol, a les 19.00 hores, al Teatre Payà de Borriana; el 20 de juliol, a les 19.00 hores, al teatre de la Unió Musical de Llíria; el 21 de juliol, a les 20.00, al Teatre Montecarlo de Buñol, i el 22 de juliol, a les 19.30 hores, a l’auditori del Palau de les Arts de València. Per problemes tècnics sobrevinguts, el concert previst inicialment a Torrevieja, finalment, tindrà lloc al teatre de la Unió Musical de Llíria.

El programa està compost per les peces ‘Rapsòdia espanyola’ de Ravel, ‘Simfonia núm. 5’ de Shostakóvich i l’estrena absoluta de l’obra encàrrec de l’IVC, ‘Contrafactum 1: de Cabanilles’, a Josep Planells, compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat 2023-2024.

La Trobada d’Estiu de la Jove Orquestra té lloc de l’11 al 22 de juliol al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 87 músics d’un màxim de 26 anys, que han preparat un programa que s’interpretarà ara en els quatre concerts.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics, perquè ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diverses especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la Trobada d’Estiu de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logotip de l’Orquestra.

 

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics de menys de 26 anys. El director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.
La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la Trobada d’Estiu participen M. Carmen Antequera i Enrique Palomares (violins), Pilar Marín (viola), Ivan Balaguer (violoncel), Héctor Sapiña (contrabaix), Alba Luna Sanz (flauta), José M. Ferrero (oboé), Emilio Ferrando (clarinet), José Enrique Sapiña (fagot), Santiago Pla (trompa), Javier Barberà (trompeta), Carlos Gil (trombó), Sisco Aparici (percussió) i Ana Martínez.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info