IVC > Música > Notícies > La JOGV inicia la trobada d’estiu, que conclourà amb quatre concerts

11 de juliol de 2023

Jove Orquestra GVA

La JOGV inicia la trobada d’estiu, que conclourà amb quatre concerts

  • De l’11 al 22 de juliol, una plantilla de 87 joves músics de la JOGV portarà a terme la trobada d’estiu al Palau de les Arts, amb Pablo Rus Broseta com a director

  • La trobada d’estiu de la Jove Orquestra conclourà amb quatre concerts a Borriana, Torrevieja, Buñol i València

 

València (11.07.23). La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) comença la trobada d’estiu, que tindrà lloc de l’11 al 22 de juliol al Palau de les Arts de València, sota la direcció de Pablo Rus Broseta, amb una plantilla de 87 músics que tenen fins a 26 anys i l’estrena absoluta d’una obra de Josep Planells, compositor resident, que ha estat encarregada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

La trobada d’estiu de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb quatre concerts: el 19 de juliol, a les 19.00 hores, al Teatre Payà de Borriana; el 20 de juliol, a les 20.00 hores, a l’Auditori Internacional de Torrevieja; el 21 de juliol, a les 20.00 hores, al Teatre Montecarlo de Buñol, i el 22 de juliol, a les 19.30 hores, a l’auditori del Palau de les Arts de València.

El programa que es prepararà durant la trobada i que, posteriorment, s’interpretarà en els quatre concerts està compost per les obres següents: ‘Rapsòdia espanyola’, de Ravel; ‘Simfonia núm. 5’, de Shostakovic, i l’estrena absoluta de l’obra encàrrec de l’IVC ‘Contrafactum 1: de Cabanilles’, de Josep Planells, compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat 2023-2024.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè s’ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

El cartell de la trobada d’estiu de la JOGV ha estat dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

 

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El director, des de l’octubre de 2017, és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín, i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a formar els músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, a la trobada d’estiu participen M.ª Carmen Antequera i Enrique Palomares (violins), Pilar Marín (viola), Ivan Balaguer (violoncel), Héctor Sapiña (contrabaix), Alba Luna Sanz (flauta), José Mª Ferrero (oboè), Emilio Ferrando (clarinet), José Enrique Sapiña (fagot), Santiago Pla (trompa), Javier Barberá (trompeta), Carlos Gil (trombó), Sisco Aparici (percussió) i Ana Martínez.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info