IVC > Música > Notícies > L'ADDA Simfònica amb el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas a Castelló

27 d'abril de 2023

Castelló - Auditori

L'ADDA Simfònica amb el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas a Castelló

  • ‘Concierto de Aranjuez’ i Txaikovski formen part del programa que tanca el II Cicle de Concerts de Guitarra Manuel Babiloni el diumenge 30 d'abril a les 19.30 hores

  • Riders of the Canyon, el projecte paral·lel creat al voltant de Joana Serrat, presenta el seu debut discogràfic aquest divendres 28 d'abril a l’Auditori

Castelló de la Plana (27/04/23). La Conselleria de Cultura, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest diumenge 30 d’abril a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló l’orquestra ADDA Simfònica acompanyada pel reconegut guitarrista Pedro Sáinz-Villegas.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat que “la segona edició del Cicle de Guitarra Manuel Babiloni es tanca amb un tercer i gran concert de la mà d’una gran orquestra com és l’ADDA Simfònica, un gran director, Josep Vicent, i amb l’acompanyament d’un dels més prestigiosos guitarristes de l’actualitat, com és Sáinz-Villegas”. Un concert, ha assenyalat Ribes, “amb un programa referent de les composicions de guitarra com és el ‘Concierto de Aranjuez’ del mestre Rodrigo i, a més, la simfonia núm. 5 de Txaikovski”.

El concert d’aquest diumenge 30 d’abril porta a Castelló l’orquestra estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA Fundació de la Comunitat Valenciana. La seua sorprenent trajectòria ha generat una enorme repercussió nacional i internacional. Josep Vicent n’és el director titular, que a més ha estat al capdavant d’alguns dels conjunts simfònics més prestigiosos d’Espanya i del món. Des de la temporada 2015-16, és director artístic i musical de l’ADDA i director titular d’ADDA Simfònica. També va ser director principal de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de Jeunesses World Orchestra.

El concert de l’Auditori comptarà amb el reconegut guitarrista Pablo Sáinz-Villegas. El músic ha sigut aclamat per la premsa internacional per la seua “virtuosa i commovedora interpretació d’una exuberància irresistible i un ventall de vívids colors” (‘The New York Times’). S’ha convertit en un referent de la guitarra simfònica i ha sigut guardonat amb més de 30 premis internacionals en el món de la música.

Amb aquest concert es tanca el II Cicle de Concerts de Guitarra Manuel Babiloni. Una iniciativa que es va posar en marxa en 2022 per a retre homenatge al gran guitarrista castellonenc que va faltar de manera inesperada l’any 2015. En aquesta edició, el cicle ha estat format pels recitals de Margarita Escarpa, els japonesos Spain Guitar Festa i el que tindrà lloc aquest cap de setmana.

El concert forma part de l’abonament general d’aquest trimestre. Les entrades soltes tenen un preu d’entre 10 i 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/).

Concert de Riders of the Canyon

L’Auditori de Castelló programa aquest divendres 28 d’abril a les 20.00 hores, dins del cicle ‘Un món de músiques’ i conjuntament amb ‘Sons’, el concert de la formació Riders of the Canyon.

Riders of the Canyon és el projecte paral·lel d’estil folk-rock creat al voltant de Joana Serrat i pels cantautors Matthew McDaid, Roger Usart i Víctor Partido. Els Riders es van formar al començament de 2017 amb l’excusa de fer de teloners dels texans The Band of Heathens durant el final de la seua gira europea.

Riders of the Canyon publiquen pròximament el seu debut discogràfic. Es tracta d’un EP que inclou cinc cançons compostes expressament per a aquest projecte. Al llarg d’aquestes composicions, els excel·lents arranjaments acústics s’entrellacen amb la contundència elèctrica.

Les entrades per a aquest concert tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònica de l’IVC (https://taquilla.ivc.gva.es/janto/).

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info