IVC > Música > Notícies > L’Institut Valencià de Cultura, l’FSMCV i CaixaBank convoquen les beques del curs 23/24

13 de juliol de 2023

CaixaBank escolta València

L’Institut Valencià de Cultura, l’FSMCV i CaixaBank convoquen les beques del curs 23/24

  • Les beques es dirigeixen a l’alumnat de les escoles de música, amb una dotació de 255.000 euros, i el termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 6 d’octubre

  • Més de 7.000 alumnes han sigut becats des que es va posar en marxa aquest programa en el curs 2014-2015, amb una dotació total de 3 milions d’euros

València (13.07.23). CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura convoquen una nova edició del programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de les societats musicals federades, que per al curs 2023-2024 comptarà amb una dotació econòmica de 255.000 euros, aportats per l’entitat financera.

La convocatòria assoleix la desena edició com una de les línies del projecte ‘CaixaBank escolta València’, que té com a finalitat principal fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la condició econòmica en què estiguen. El termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 6 d’octubre.

Des que es va posar en marxa en el curs 2014-2015, s’han beneficiat 7.100 estudiants, amb una inversió total de 2.987.000 euros. En concret, en l’edició passada van ser becats un total de 591 estudiants procedents de 168 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana.

 

Barems de selecció

Aquesta convocatòria de beques està oberta a tot l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de l’FSMCV matriculat per al curs 2023-2024. Com en edicions anteriors, els alumnes becats comptaran amb un import individual màxim del 90 % del total abonat per la matrícula i les assignatures de què estiga matriculat, amb un límit de 500,00 euros per persona i beca.

Les bases de la convocatòria han sigut realitzades atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials amb l'objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana. Respecte a les ràtios econòmiques, es posa l'atenció als nivells de renda de l'últim exercici per part de la unitat familiar, prioritzant aquelles sol·licituds amb menors ingressos, alhora que s'incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d'un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com, per exemple, si l’alumne s’ha de desplaçar a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Els interessats poden consultar les bases i realitzar la inscripció a través del web: https://fsmcv.org/vl/beques-caixabank/.

La resolució provisional de les beques es publicarà, com a màxim, el 23 de novembre de 2023. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 22 de desembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

 

CaixaBank escolta València’

‘CaixaBank escolta València’ és una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), dirigida a proporcionar suport a les societats musicals valencianes i promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la llum’, i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de l’FSMCV.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info