IVC > Música > Notícies > L’Institut Valencià de Cultura rep la donació de l’arxiu d’Al Tall

14 de març de 2023

L’Institut Valencià de Cultura rep la donació de l’arxiu d’Al Tall

  • Vicent Torrent, membre fundador d’Al Tall, i el director general de l’IVC, Abel Guarinos, han signat el contracte de donació

 

València (14.03.23). L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha rebut la donació del fons documental del grup Al Tall propietat de Vicent Torrent, membre fundador d’aquest grup de música en valencià, investigador i promotor de música tradicional valenciana. El contracte de donació, de caràcter gratuït i irrevocable, d’aquest fons documental a l’IVC l’han signat Vicent Torrent i el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos.

Vicent Torrent ha manifestat: “He decidit fer aquesta donació a l’IVC perquè és un contenidor cultural que cuidarà, difondrà i serà un altaveu per a aquest tipus d’arxius, i servirà perquè en el futur noves generacions coneguen la història d’una proposta que va ser una novetat als anys setanta, com era la contemporització dels estils de música tradicional”, i hi ha afegit: “açò no només s’ha de fer amb l’arxiu d’Al Tall, sinó també amb altres manifestacions com el cant d’estil, un moviment que a principis del segle XX va agafar la música tradicional i la va portar a la contemporaneïtat”

La donació està formada per una col·lecció de documents en diferents formats derivats de la seua activitat professional. Els documents estan acompanyats d’una llista detallada.

Per la seua banda, l’IVC es compromet a custodiar en condicions de seguretat i conservació adequades els documents donats i la totalitat dels béns seran considerats i tractats a efectes catalogràfics com un conjunt homogeni i indivisible.

També és compromís de l’IVC l’inventari, la descripció i la catalogació dels materials que integren el fons. Així com la digitalització dels documents que es considere convenient.

El material de la donació es posarà a l’abast dels investigadors i usuaris de la biblioteca de l’IVC, obligant sempre a citar la font de procedència i respectant la legislació vigent sobre propietat intel·lectual.

L’IVC també difondrà a través de les seues plataformes còpies digitals dels documents seleccionats respectant sempre els drets de propietat intel·lectual.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info