IVC > Música > Notícies > Polirítmia programa unes jornades professionals sobre l’exportació de les músiques d’arrel

05 de juliol de 2023

Festival Polirítmia

Polirítmia programa unes jornades professionals sobre l’exportació de les músiques d’arrel

  • Tindrà lloc el dissabte 8 de juliol a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània de València

  • Les jornades s’emmarquen en la part formativa del festival Polirítmia, que té lloc de l’1 al 9 de juliol

València (05.07.23). El pròxim dissabte 8 de juliol, al matí, el festival Polirítmia abordarà els reptes de la internacionalització de les músiques d’arrel en una jornada professional que comptarà amb especialistes de diverses disciplines que s’hi relacionen. La trobada tindrà lloc a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània de València, i s’allargarà des de les 9.30 fins a les 14.00 hores.

En les jornades professionals, emmarcades en la part formativa del festival Polirítmia, una desena de professionals es congregaran al voltant de dues taules de debat participatives que analitzaran els reptes de l’exportació de projectes musicals, l’acompanyament als artistes, les aliances i les possibilitats d’èxit de les iniciatives.

La primera porta per títol ‘La importància de l’acompanyament artístic en els processos de creació i internacionalització’ i comptarà amb la participació de Jordi Fosas, director de la Fira Mediterrània de Manresa, un dels mercats més actius en la difusió i la internacionalització de la música d’arrel, amb més de 25 anys de trajectòria; Aitana Cuétara, mànager i productora musical amb una dilatada carrera en l’acompanyament artístic de grups de música d’arrel, i Fernando Garayoa, coordinador de la Navarra Music Commission, encarregada de l’exportació i la difusió dels artistes de la comunitat foral.

La segona taula abordarà algunes estratègies que s’estan impulsant actualment des de diversos punts del Mediterrani i comptarà amb la participació d’Antonio Martínez, responsable d’internacionalització artística de la consultora IDOM; Mar Rubiralta, directora de l’empresa de ‘management’ i ‘booking’ Balaio Producciones (Barcelona), i Nadine El Guiddawy, directora de l’agència francesa Mir’a Art, que treballa en circuits d’artistes visuals i músics procedents d’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica.

Els debats estaran dinamitzats per la periodista cultural Pilar Almenar i comptaran amb la presència del director del festival Polirítmia, Rafel Arnal, i la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete.

Aquesta jornada està adreçada a mànagers musicals, productores, artistes i entitats impulsores de projectes dins del sector de les músiques d’arrel. Ha sigut organitzada pel mateix festival Polirítmia en col·laboració amb la Valencian Music Office, la Fira Trovam i la Universitat de València.

Tota la programació formativa i musical de Polirítmia es pot trobar en el web <poliritmia.ivc.gva.es>, on també es poden fer les inscripcions per a les jornades professionals.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info