IVC > Música > Notícies > Presentem ‘Un 23-F musical’, de Cristina Urchueguía
L'autora, al 1981.

L'autora, al 1981.

L'autora, a l'actualitat.

L'autora, a l'actualitat.

Els xiquets cantors de Sant Tomàs (Leipzig)

Els xiquets cantors de Sant Tomàs (Leipzig)

22 de febrer de 2023

Llibres

Presentem ‘Un 23-F musical’, de Cristina Urchueguía

  • ‘Un 23F musical. El día que Franco, Marx y Bach compartieron escenario en Valencia’ conta una història poc coneguda que va ocórrer el 23 de febrer de 1981, durant l’intent de colp d’estat

  • El llibre es presenta al Café Rialto el 22 de febrer a les 18.00 hores amb la presència de l’autora i la presentació de Jorge Garcia, cap de documentació de l’IVC

 

València (22.02.23). L’Institut Valencià de Cultura presenta el llibre ‘Un 23F musical. El día que Franco, Marx y Bach compartieron escenario en Valencia’, de Cristina Urchueguía Schölzel, catedràtica de musicologia a la Universitat de Berna i presidenta de l’Acadèmia Suïssa d’Humanitats i Ciències Socials.

El llibre conta una història poc coneguda i molt vinculada amb el món musical que va ocórrer a València el 23 de febrer de 1981, durant l’intent de cop d’estat, i es presenta al Café Rialto de València el dimecres 22 de febrer a les 18.00 hores, amb la presència de l’autora i la presentació de Jorge Garcia, cap de documentació de l’IVC.

El dia 23 de febrer de 1981, a València, estava programat un concert extraordinari organitzat per la Societat Filharmònica. El concert era una trobada entre el món occidental i els músics de l’altre costat del teló d’acer: procedents de Leipzig, els xiquets cantaires de Sant Tomàs havien tingut un èxit clamorós a Barcelona i pensaven que es repetiria en la seua actuació a València, però es van trobar sols en l’escenari quan el públic va abandonar el teatre a la carrera.

Aquesta és la història de com i per què van arribar a València els xiquets, quines van ser les seues peripècies durant el colp d’estat i com van eixir d’aquell embolic. L’autora, que tenia quinze anys quan va presenciar els fets, reconstrueix la prehistòria de les relacions culturals entre l’RDA i Espanya, així com els secrets de la vida cultural valenciana del moment, cosa que permet entendre el desenvolupament dels esdeveniments.

L’autora

L’autora, Cristina Urchueguía Schölzel, va cursar el Batxillerat al Col·legi Alemany de València i es va diplomar com a professora de piano al Conservatori Superior de Música de la mateixa ciutat. Va seguir estudis formals de musicologia a Alemanya i es va doctorar a Munic i Würzburg amb una tesi sobre la missa polifònica a Espanya, Portugal i Llatinoamèrica al segle XVI. Ha col·laborat com a experta en projectes editorials desenvolupats a Göttingen i Zuric sobre Beethoven, Johann Sebastian Bach i Arcangelo Corelli. Des del 2010 és catedràtica de Musicologia a la Universitat de Berna i des del 2022 presideix l’Acadèmia Suïssa d’Humanitats i Ciències Socials.

El llibre ‘Un 23F musical. El día que Franco, Marx y Bach compartieron escenario en Valencia’, de Cristina Urchueguía Schölzel, editat per l’Institut Valencià de Cultura dins de la col·lecció ‘Patrimoni Musical Valencià’, pot trobar-se a la llibreria LLIG.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express





Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter






Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info