IVC > Música > Publicacions > En clau de festa: aproximació a l'evolució de la música en el cicle festiu valencià

València · 2010

En clau de festa: aproximació a l'evolució de la música en el cicle festiu valencià

ORIOLA VELLÓ, Federico (1978-)

Generalitat Valenciana, Institut Valencià de la Música
Idioma: Valencià
ISBN: 978-84-482-2683-1
Tipus d'edició: Llibres
Preu: 35 €
El llibre que teniu a les mans és un intent d'acostar-nos a l'evolució del món bandístic des de la nova perspectiva d'una anàlisi sobre les relacions que, al llarg del període contemporani, s'han anat forjant entre les bandes de música i les principals festivitats valencianes.

Com tindrem ocassió de comprovar en les pàgines següents, les festivitats i les celebracions van experimentar durant els segles XIX i XX un procés de transformació paral·lel al desenvolupament socioeconòmic de la societat valenciana. Les festes valencianes han experimentat una transformació des d'una òrbita popular a una nova concepció mediatizada per l'adrninistració i la tutela de les elits i les estructures politicoeconòmiques del nou món burgès. El fenomen associatiu és un dels trets més destacats de la situació actual, que està vinculat al desenvolupament i a la transformació econòmica, política, ideològica i cultural que la societat espanyola va experimentar al llarg del segle XIX.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info