IVC > Música > UN AVVERTIMENTO AI GELOSI
.

.

.

.

02 de desembre de 2021 · Teatre Principal de Castelló

Òpera · Abonament de tardor de l'Auditori

UN AVVERTIMENTO AI GELOSI

Manuel García (a partir d'un text del Giuseppe María Foppa)

Horaris: Dijous: 19.30 h

Preus: DE 16 € A 3 €

El tenor sevillà Manuel García posava, en 1831, música a una deliciosa “farsa jocosa” escrita pel llibretista Giuseppe Maria Foppa. Aquest “advertiment als gelosos” seria la cinquena de les seues òperes per a veus i piano, concebudes tant per a l'entrenament dels seus alumnes de cant com per al divertiment d'amics i familiars, perquè aquestes òperes de societat ‒com el mateix García les denominava‒ estaven concebudes per a la seua representació en el saló privat i acomodat de les cases.

El primer títol de la temporada interpretat pel Centre de Perfeccionament és la farsa Un avvertimento ai gelosi, de Manuel García. La directora d'escena Bárbara Lluch, en ascendent carrera després de treballar, durant deu anys, com a assistent al Covent Garden i realitzar per al Teatre de la Zarzuela títols com La casa de Bernarda Alba i El rey que rabió, aporta un toc juvenil a aquesta nova coproducció del Palau de les Arts i el Festival d'Òpera d'Oviedo, en un compromís per recuperar per a l'escena, en temps moderns, aquest interessant títol del compositor sevillà. El mestre repertorista Rubén Fernández Aguirre, element clau en la recuperació de les òperes de saló de Manuel García, acompanya al piano i dirigeix musicalment les representacions.

PRODUCCIÓ: Palau de les Arts Reina Sofía, en coproducció amb el Festival d'Òpera d'Oviedo
DIRECCIÓ MUSICAL:  Rubén Fernández
DIRECCIÓ D’ESCENA: Bárbara Lluch
INTÈRPRETS: Cantants del Centre de Perfeccionament / Rubén Fernández Aguirre, piano
GÈNERE: òpera
DURACIÓ: 90 min

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info