Directors assistents

Jesús Orón Bolós

Naix a Rafelbunyol en 1999, (València), inicia els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys a l'escola de música de la Societat musical "La Primitiva" de Rafelbunyol, en les especialitats de piano i percussió. Seguidament, cursa les dos disciplines en el Conservatori Professional de Música nº2 de Valéncia, on destaquen les seues classes amb els professors Marta Cuartero i Jorge Moltó en l'especialitat de piano, i Pau Ballester, Pere Sanz i Jesús Salvador "Chapi" en l'especialitat de percussió. Paral·lelament, als seus estudis en el conservatori, es presenta a nombrosos concursos junt amb el seu germà Vicent Orón Bolós, resultant guardonats en una gran quantitat d'ocasions.

A l'any 2017, inicia el grau superior de Música en l'especialitat de Composició en el Conservatori Superior de Música de València "Joaquín Rodrigo", on destaquen professors com Voro García, Andrés Valero, Tomás Gilabert o Marc García Vitòria. Durant el seu període d'estudiant obté distints premis de composició a tot el panorama nacional. Dos anys més tard, comença l'especialitat de direcció en el Conservatori Superior de Música de Valéncia, amb els professors Ramón Ramirez, Nadia Stoyanova i Juan Pablo Hellín.

A més a més dels anteriorment nomenats, ha realitzat classes i cursos amb mestres com: Ferrer Ferran, Vicent Ortiz Gimeno, Pablo Marqués, Jose Rafael Pasqual Vilaplana, Cristóbal Soler, Fabián Panisello, Nacho de Paz, Andrés Salado i Miguel Romea. Així mateix, és seleccionat per a participar en la Berlin Opera Academy "Apprenticeship Program", com a director assistent en la producció de Die Zauberflöte. I en "International Conducting Masterclass", amb el mestre Martin Sieghart en Praga, en l'orquesta PKF (PraguePphilharmonia).

Durant els anys 2019 i 2023 ha dirigit l'orquestra de l'escola de música de la societat musical "La Primitiva" de Rafelbunyol, i el Cor Polifònic d'aquesta mateixa societat.
Actualment, es troba cursant el màster de direcció d'orquestra en la "Estonian Academy of Music and Theatre.Mario Torres Mas

Mario Torres Mas és compositor i director. És el Director Assistent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, i Director i fundador de l’Orquestra de les Saturnals. Naix a València al 1997, i inicia els seus estudis musicals a l’Agrupació Artístic Musical de Tavernes Blanques, on, a més de piano, estudia violí durant més de deu anys amb Mª Gumersinda Campos.

S’ha format en les especialitats de Direcció i Composició al Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València, rebent classes de composició i orquestració d’Andrés Valero-Castells i de Marc García Vitoria. També ha rebut classes de música contemporània de la mà del compositor Voro García. En direcció, s’ha format en el camp de la direcció d’orquestra amb Ramón Ramírez i Juan Pablo Hellín, així com amb Nadia Stoyanova en l’especialitat de direcció coral. En el curs 2022-2023 ha desenvolupat les tasques de Director Musical Assistent al projecte operístic Cosí fan tutte de W. A. Mozart.

Ha ampliat la seua formació en el camp de la direcció d’orquestra amb els mestres Hilari García Gázquez i Carlos Garcés; a més, en el camp de la direcció coral ha participat en cursos de perfeccionament amb els compositors i directors de cors Rafael Sánchez Mombiedro i Josep Ramón Gil-Tàrrega.

Des del 2015 fins al 2021 ha sigut violí titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, participant en els festivals de Serenates, el Mozart Nacht Und Tag del Palau de les Arts, i les gires Sinergia en Saragossa, Ávila i Barcelona, baix les batutes d’Hilari García, Cristóbal Soler i Beatriz Fernández.

Fora de l’àmbit artístic, ha estudiat tres anys de Matemàtiques i Ciències Exactes a la Universitat de València, i ha tingut una gran implicació en projectes de participació social, havent sigut Director de Creu Roja Joventut a l’Assemblea Local de Creu Roja de València des del 2016 fins al 2018.

En 2021 funda, junt amb altres joves músics valencians, l’Orquestra de les Saturnals. Amb les Saturnals, ha desenvolupat un projecte de recuperació de patrimoni musical anomenat Música d’Entreguerres, reestrenant i reeditant obres de Manuel Palau i Luis Sánchez. Ha dirigit este projecte als cicles de Música en Construcció del Centre Cultural la Beneficència, i al Menut Palau del Palau de la Música.

Actualment, està desenvolupant amb les Saturnals un nou projecte interpretatiu a partir de la música del Grup dels Joves. A més, des del 2021, és el Director Assistent de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amb la mestra Beatriz Fernández Aucejo.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info