IVC > Música > Viejo amigo Ciceró
Vell amic Ciceró

Vell amic Ciceró

07 d'agost de 2019

Sagunt a Escena

Viejo amigo Ciceró

Al Teatre Romà

Viejo amigo Cicerón’, amb Josep Maria Pou, arriba a Sagunt a Escena

  • La representació serà els dies 8 i 9 d’agost a les 22.30 hores al Teatre Romà
  • El text de l’obra és d’Ernesto Caballero i la direcció, de Mario Gas

València (07.08.19). El festival Sagunt a Escena continua les seues representacions al Teatre Romà amb l’obra ‘Viejo amigo Cicerón’, una coproducció del Teatre Romea i el Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, un text contemporani d’Ernesto Caballero, dirigit per Mario Gas.

Josep Maria Pou, Bernat Quintana i Miranda Gas són els intèrprets d’aquesta funció que pretén acostar el públic de hui a aquesta figura tan controvertida com colossal, les reflexions de la qual continuen, dos mil anys després, removent consciències.

Això és el que pretén l’obra, que uns fets del passat ens interroguen sobre el nostre present, aquesta és la tasca del teatre.

‘Viejo amigo Cicerón’ és una obra centrada en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les lluites intenses i transformacions violentes esdevingudes en el segle primer anterior a la nostra era a Roma. Ciceró personifica la imatge de la integritat moral de qui manté la coherència de les seues conviccions polítiques fins i tot en les circumstàncies més adverses.

Marc Tul·li Ciceró se’ns presenta, doncs, com un polític excepcional enmig d’un món d’ambicions personals mesquines, deslleialtats i petits embolics tan propis de la vida pública d’aleshores. Polític, jurista, orador, filòsof, divulgador, el personatge podria encarnar la màxima de Terenci: res del que és humà li era alié.

En tot cas, la proposta que veurem a Sagunt participa de característiques pròpies del món de l’home i la dona dels nostres dies; tant és així que al text hi ha expressions pròximes al llenguatge concís i col·loquial del nostre temps en una obra la principal intenció de la qual és, a la manera de Ciceró, suscitar el debat cívic del nostre moment històric, tan inquietantment semblant al que va viure Marc Tul·li Ciceró.

L’acompanyen en aquest viatge fascinant el seu secretari incondicional, Tiró, i la seua estimada filla, Túl·lia.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info