Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

Va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura. Esta orquestra arreplega la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda en 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys mitjançant trobades i tallers dirigits per destacats professors. El seu director musical i responsable pedagògic és Manuel Galduf, que compta amb dos directors assistents en pràctiques, designats prèvia prova per a períodes de dos anys. En 2001 es va crear així mateix la figura del compositor resident de la JOGV, responsabilitat que ha correspost successivament a Cèsar Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gálvez-Taroncher, Voro García, Francisco Coll i Óscar Navarro.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ha celebrat trobades a Alacant, Altea, Borriana, Carcaixent, Castelló, Cullera, la Vila-Joiosa, Llíria, Requena, Sant Vicent del Raspeig, Segorbe, Torrevieja, Xàtiva i València entre altres llocs, i ha treballat amb mestres com José L. García Asensio, Félix Ayo, Mihai Dancila, Alfonso Ghedin, Agustín León Ara, Franco Petracchi, Mstislav Rostropóvitx, Irvine Arditti, Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Klaus Thunemann, o els grups Quartet Canals, Quartet Quiroga, Quintet Cuesta, Spanish Brass Luur Metalls i Amors Grup de Percussió. En 2002 va participar en l'estrena mundial de la versió de Vladimir Vasiliev del ballet Romeu i Julieta de Serguei Prokofiev, que va dirigir Rostropóvitx en el Teatre Principal deValència. Ha acompanyat solistes com el mateix Rostropóvitx, Vadim Repin, Otto Sauter, Irvine Arditti, Ara Malikian, Josep Puchades, José Franch Ballester, Nicolas Hodges, Itxaro Mentxaka, Isabel Monar, Erika Escribá-Astaburuaga, Silvia Vázquez, Marina Rodriguez-Cusí i José Antonio López. Ha actuat en el Palau de la Música i el Palau de les Arts Reina Sofía de València, en l'Auditori de Castelló, el Teatre Monumental de Madrid (dos concerts que van ser retransmesos per RTVE), en el Festival Internacional de Música de Galícia (2003), en el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (2007), en el Festival de Música d'Alacant (2008 i 2010), el Festival Cinema Jove (2013) i en el Festival Sagunt a Escena, en el que és va presentar amb la col·laboració del Cor de la Generalitat Valenciana (2012) i del Ballet de la Generalitat Valenciana (2013).

En el seu repertori destaca la presència de música actual i els obres de compositors valencians, als que ha dedicat la seua producció discogràfica.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info