Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda el 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjá de trobades i tallers dirigits per professors destacats. Des de la seua creació fins a 2017 el seu director musical i pedagògic va ser Manuel Galduf. En 2017 van estar invitats com a directors Beatriz Fernández Aucejo en primavera i Pablo Rus Broseta en estiu, que es va convertir poc després en el seu director musical i pedagògic. En la Trobada de Primavera de 2018 el director convidat va ser Rubén Gimeno. Compta amb una directora asisstent, Júlia Cruz Carceller, i així mateix, des de 2001 ha tingut compositor resident, responsabilitat que ha recaigut successivament en César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gàlvez-Taroncher, Voro Garcia, Francisco Coll, Óscar Navarro, Carlos Fontcuberta i des de 2018, Marc García Vitoria.
 

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ha celebrat trobades a Alacant, Altea, Borriana, Carcaixent, Castelló, Cullera, la Vila-Joiosa, Llíria, Requena, Sant Vicent del Raspeig, Segorbe, Torrevieja, Xàtiva i València entre altres llocs, i ha treballat amb mestres com José L. García Asensio, Félix Ayo, Mihai Dancila, Alfonso Ghedin, Agustín León Ara, Franco Petracchi, Mstislav Rostropóvitx, Irvine Arditti, Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Klaus Thunemann, o els grups Quartet Canals, Quartet Quiroga, Quintet Cuesta, Spanish Brass Luur Metalls i Amors Grup de Percussió. En 2002 va participar en l'estrena mundial de la versió de Vladimir Vasiliev del ballet Romeu i Julieta de Serguei Prokofiev, que va dirigir Rostropóvitx en el Teatre Principal deValència. Ha acompanyat solistes com el mateix Rostropóvitx, Vadim Repin, Otto Sauter, Irvine Arditti, Ara Malikian, Josep Puchades, José Franch Ballester, Nicolas Hodges, Itxaro Mentxaka, Isabel Monar, Erika Escribá-Astaburuaga, Silvia Vázquez, Marina Rodriguez-Cusí i José Antonio López. Ha actuat en el Palau de la Música i el Palau de les Arts Reina Sofía de València, en l'Auditori de Castelló, el Teatre Monumental de Madrid (dos concerts que van ser retransmesos per RTVE), en el Festival Internacional de Música de Galícia (2003), en el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada (2007), en el Festival de Música d'Alacant (2008 i 2010), el Festival Cinema Jove (2013) i en el Festival Sagunt a Escena, en el que és va presentar amb la col·laboració del Cor de la Generalitat Valenciana (2012) i del Ballet de la Generalitat Valenciana (2013).

En el seu repertori destaca la presència de música actual i els obres de compositors valencians, als que ha dedicat la seua producció discogràfica.
culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info