Directora assistent

Julia Cruz Carceller

Nascuda a València, Júlia Cruz Carceller està interessada en un ampli repertori, que abasta des de Haydn fins a compositors contemporanis, així com en projectes artístics interdisciplinars. En 2018 va ser elegida Directora Assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, plaça que ocuparà durant dos temporades assistint a Pablo Rus com a director titular, així com als diferents directors convidats de l'orquestra. Participa en projectes d'òpera (Lumina, en col·laboració amb el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo – Les Arts), ballet (La Consagració de la Primavera), i simfònics (Simfonia Eroica de Beethoven entre altres), així com en les estrenes absolutes del compositor resident (Focus, de Marc García Vitoria).

Sent encara estudiant, va fundar l'Ensemble Boulanger a Saragossa. També va treballar amb tota mena d'orquestres i ensembles tant vocals com instrumentals, com la Joven Orquesta Leonesa, Coro de Cámara del CSMA, Orquesta Sinfónica del CSMA o Banda Simfònica del CSMA, amb qui va formar part del XVII Ciclo Internacional de Jóvenes Orquestas. Participa en classes magistrals amb l'objectiu d'explorar diferents escoles de direcció i repertoris específics, treballant amb Vladimir Ponkin, Bruno Aprea, Pieter Jansen o Simon Carrington.

Julia Cruz Carceller va estudiar al Conservatorio Superior de Música de Aragón, on es va graduar amb matrícula d’honor, amb Miquel Rodrigo i Borja Quintas i en l'actualitat està estudiant el Màster en direcció d'orquestra a Conservatorium Maastricht (Païssos Baixos) amb Arjan Tien.

 

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica_ivc@gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info