Directors assistents

Edgar López Juan

Músic interdisciplinar que naix a la Pobla de Farnals al 1994 començant els seus estudis musicals a l’escola de la mateixa localitat on aprèn la percussió, la trompa i el saxofó.
Continua els seus estudis de percussió obtenint el premi final d’ensenyaments professionals de música amb màximes qualificacions. Com a instrumentista ha format part de diverses agrupacions com la Jove Orquestra de Barcelona, Valencian Youth Wind Ensemble, banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, València Film Orchestra… sota la direcció de grans directors i compositors com Jacob de Haan, Bert Appermont, Josep Caballé, Thomas Doss.
També és graduat en Enginyeria Mecànica per l’ Universitat Politècnica de València i becat pel banc Santander junt a l’Universitat Jaume I de Castelló per a la realització del programa d’empreniment Explorer “Jóvenes con ideas” on profunditza en habilitats  essencials per a la música com el treball en equip, el lideratge i la gestió d’equips.
Ben prompte sent interès per la direcció musical, així que realitza els estudis de direcció d’orquestra, cor i banda al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb els mestres Ramon Ramírez i Nadia Stoyanova, i a l’Academia Nacional de Música de Letònia amb els mestres Imants Resnis i Eriks Esenvalds.
Cal destacar la tasca realitzada com a director assistent en les òperes Lucia di Lammermoor i Les Contes d’Hoffmann produides pel CSMV al 2021, a més de la  participació en classes magistrals amb directors com Thomas Dausgarard, Guilherme Mannis, Paul Mägi , Robert Forés, Rafael Sanz Espert, Krastin Nastev i Cristòbal Soler.
Actualment estudia el màster en Investigació Musical a l’Universitat Internacional de València, que compagina amb la seua tasca com a docent en diferents escoles musicals i de director de bandes com l'Unió Musical Catinenca.


Miquel Massana

Miquel Massana (La Selva del Camp, 1991) és actualment director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica de la Universitat "Rovira i Virgili" (Tarragona) i, des de la temporada 2021-2022, director assistent de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

Ha estat convidat per dirigir formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca o l’Orquestra Camerata XXI i, entre les temporades 2018 i 2021, ha sigut director assistent de l’Orquestra Jove d’Extremadura i de l’Associació de Concerts de Reus. Ha dirigit, també, formacions d’arrel tradicional com la Cobla La Principal de Tarragona, la Cobla Reus Jove o la Cobla Maricel. 

El seu interès en la música de cambra de gran format i en la descoberta de nous repertoris i sonoritats l’empenyen a crear, l’any 2021, l’Ensemble Ennèagon, del qual n’és assessor artístic i musical. Per altra banda ha estrenat obres de Carlota Baldrís o José Vicente Fuentes, entre altres.

Massana estudia piano i música de cambra al Conservatori Superior del Liceu amb Stanislav Pochekin, Daniel Ligorio i Guerassim Voronkov. Durant aquest període, i amb formacions com el Duo Venti o el Muczinsky Trio, és reconegut en certàmens com el 17è Concurs Arjau o el 8è Concurs Internacional de Les Corts. L’orgue també l’acompanya durant aquesta etapa estudiant interpretació i improvisació amb Josep M. Mas Bonet i Juan de la Rubia respectivament.

Tot i l’interès que des de ben aviat mostra per la direcció d’orquestra, és després de finalitzar els estudis de piano que decideix accedir a l'Escola Superior de Música de Catalunya, on hi estudia amb Salvador Brotons. Paral·lelament és admès a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena, on hi amplia els seus coneixements amb Johannes Wildner, Erwin Ortner i Ingrun Fussenegger. D’altra banda, ha realitzat cursos i ha rebut consells de directors com Benjamin Zander, Pablo González, Andrés Salado, Xavier Puig, Antoni Ros-Marbà, Miquel Ortega o Mark Leitner.

En l’àmbit docent, des del 2018 Massana és pianista repertorista de cant i director musical dels projectes d’òpera del Conservatori de Tarragona i, entre 2013 i 2018, ha estat cap del Departament de Llenguatge Musical del Conservatori de Bellaterra.

 

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter


Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info