Direcció artística

Francesc Perales

Va nàixer a Xàtiva. Va realitzar els seus estudis musicals en l'escola de la Societat Musical La Primitiva de Xàtiva i en el Conservatori deValència, on va obtenir el títol superior de clarinet. Va estudiar Direcció de cor i orquestra amb Eduardo Cifre, José Ferriz i Manuel Galduf, i va obtenir el premi d'honor en ambdues especialitats. Ha assistit a més a un curs amb Helmuth Rilling. En 1983 va obtenir el Segon Premi en el Concurs Nacional de Direcció d'Orquestra Manuel Palau, i des de 1988 és director del Cor de la Generalitat Valenciana.

Ha dirigit diferents formacions corals i instrumentals com l'Orquestra deValència, Cor Nacional d'Espanya, Collegium Instrumentale o el Grup Instrumental deValència entre d'altres, en festivals com Sagunt a Escena, Festival de Música de Granada, Taller d'Òpera del Palau, Festival de Música Contemporània d'Alacant, Festival Ensems, etcètera. Ha treballat així mateix com a assistent dels mestres Helmuth Rilling i Georges Prêtre. Amb el Cor de la Generalitat ha gravat música procedent dels arxius catedralicis d'Oriola, Sogorb i Sant Mateu per a l'exposició La llum de les imatges, i un disc monogràfic sobre Alfredo Aracil per al segell Columna Música. Membre del Patronat del Palau dels Arts Reina Sofia fins maig de 2018. El 2017 va ser nomenat acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles deValència.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Música i cultura popular valenciana

Plaça Viriato s/n
46001 València

Tel. 961 206 500
musica@ivc.gva.es

Nota legal

Area personal

Contacte express

Accepte les condicions i la política de privacitat

Subscripció al newsletter
Selecciona newsletters:


Accepte les condicions i la política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info